OHMYGOSSIP — La Mano del Desierto´ks kutsutakse hiigelkätt, mis asub keset tühja Tšiili kõrbe, vahendab Condé Nast Traveler.

12 meetri kõrgune betoonist käsi ehitati sinna 12 aastat tagasi. Antofagasta nimeline linn tellis sellise skulptuuri skulptor Mario Irarrázabalia käest. Ta ehitas käe valmis ning see veeti omakorda kõrbesse, umbes tunniajalise sõidu kaugusele Antofagasta´st.

Ümber skulptuuri ei asetse midagi muud kui liiv ja madalad mäekesed. Skulptuuri lähedalt kulgeb Pan America nimeline maantee ning möödasõitjad on kujust alati lummatud. Skulptuuri lähedal on turistide jaoks huvitav observatoorium, millega koos tegutseb ka James Bond´i filmis nähtud Quantum of Solace nimeline hotell. Betoonist käe juures peatutakse tihti ning tehakse fotosid. Kuna käsi asub tsivilisatsioonist suhteliselt kaugel, siis skulptuur meelitab endani kahjuks ka vandaalitsejaid, kes joonistavad kujule graffiteid. Traditsiooniks on saanud, et kuju puhastatakse kaks korda aastas, enamasti vabatahtlike poolt.

Loe lisaks:
7 maailma vaatamisväärsust, kus on võimalik ka ööbida
OHMYGOSSIP — Enamasti on tavaks, et reisimise ajal ööbitakse majutusasutustes. Teinekord on aga etteplaneerimisel võimalik valida ka mõni ekstreemsem paik, kus öö mööda saata.

Walt Disney puhkekeskuses võib ka elada – odavaim hind 1, 7 miljonit eurot
OHMYGOSSIP — Floridas asuvas lõbustuspargis võib soovi korral elada. Walt Disney World on Floridas asuv suur puhkekeskus ja maailma suurim teemapark, kus on mitmeid erinevaid atraktsioone. Seal võib imetleda Tuhkatriinu lossi ja maitsta Disney restoranide parimaid palu.

Suudad sa uskuda, et sellist toitu pakutakse lennuki peal? FOTOD!
OHMYGOSSIP — Tavaliselt ei oodata lennureisil pakutavast toidust suurt midagi. Piisab, kui kõht saab enamvähem kuidagi täis, lisaboonust annab tasuta allakulistatud vein. Äriklassis lennates on aga emotsioonid toidu osas sootuks teised…

 

Save