NordenBladet  — “Industrial Chic” on uus trend hotellimaailmas!  Endistesse tehastesse ja laohoonetesse ehitatakse eriti stiilsed hotellid ning neid tekib üle maailma aina juurde, vahendab The Guardian.

Kui oled betoonseintest, teraskonstruktsioonidest ja kliimaseadmetorudest vaimustunud, siis selline stiil on just sinule. Üle maailma on valmimas aina enam hotelle, mis on rajatud mahajäetud hoonetesse.

25 Hours Bikini Hotel, Berliin

Berliin on hipsterite paradiis, kus tühjaks jäänud tööstushooneid, kontoreid ja lagunenud elumaju on juba aastaid ümber restaureeritud. Hiljuti valmis Lääne-Berliinis 25 Hours Bikini Hotel. See on osa Bikini-ostukeskusest, mis avati 2 aastat varem vanas büroohoones. Vastuvõttu pääseb liftiga. Temaatikaks on urbanistlik džungel. Kahese toa hinnad algavad 150-st eurost.

Waterhouse, Shangai

Shangais South Bund piirkonnas oli aastatel 1930 sõjaväe kasutuses ehitis, mis on nüüdseks ümber tehtud trendikaks hotelliks. Väljastpoolt näeb ehitis välja karm – betoonseinad on jäetud ilustamata. Seestpoolt näeb hotell välja aga kui kunstigalerii. Toad on pehmemas skandinaavia stiilis, kus on puidust põrand. Katuseterrassil saab imetleda imelist linnavaadet. Hotelli köögis valmistab külalistele süüa Michelin´i tähega autasustatud Jason Atherton. Kahese toa hinnad algavad 130-st eurost.

Paper Factory Hotel, New York

Queensis asuv endine paberitehas on muudetud omapäraseks hotelliks ning see on ühtlasi ka sealne soodsaim. Ka seal on paljad telliskiviseinad ning sisustus on minimalistlik. Aulas on punane brittidele omane telefoniputka, nahast reisikotid ja muid vintage kaunistusi. Kahene tuba maksab alates 115 eurot.

Thrive The Hostel, Bangkok

Enam tööstuslikumaks ei ole võimalik muutuda. Fuajees ja koridorides on veidike hirmuäratav. Tubades on ka valamud betooni valatud. Sealses majutusastuses pakutakse magamiseks ka narisid. Kahene tuba maksab alates 20 eurot.

Fabriken Furillen, Gotland, Rootsi

Maastik on justkui kuu peal. Vana paemurd ei pruugi olla kõige atraktiivsem välisdisain. Hotelli asutaja, fotograaf Johan Hellström kasutas varem mahajäetud tehast pildistamise paigana. Aastal 2000 loodud hotell näeb väljast üsna karm välja, aga tubades on kasutatud palju tekstiili ning üldine skandinaavialik stiil mõjub kaunina. Kahene tuba maksab alates 200 eurot.

Foto: Pexels/slon_dot_pics

 

 

Save

Save

Save

Save

Save