OHMYGOSSIP — Sotsiaalmeedia kaudu saab suhelda sõpradega ja meelt lahutada. Samal ajal võib sealne luua ka ebameeldivaid tundeid. Värske uuring annab nõu, kuidas kasutada suhtlusportaale sedasi, et see ei tekitaks pahameelt vaid pigem teeks rõõmu, vahendab Good Housekeeping.

Uuring lükkas 15 aastat tagasi tehtud küsitluse tulemused ümber. Uue uringu kohaselt muudab sõpradega suhtlemine meid rõõmsaks. Tundmatutega suhtlemisel või niisama jälgimine, kuidas inimestel läheb, ei tekitanud samu emotsioone. Väärib tähelepanu, et teine uurimuse tegijatest on Facebooki palgal olev isik. Teisisõnu, erapooletus ei ole garanteeritud. On huvitav näha ülevaadet, kuidas internet meie elusid muutnud on.

15 aastat tagasi oli internetil teine eesmärk, kui seda täna. Tollased uuringud näitasid, et inimesed tundsid, et langevad aina enam masendusse, mida rohkem internetti kasutasid. Seda selgitab asjaolu, et tollal ei olnud sellist sotsiaalset meediat. Ei olnud Facebook´i, Twitter’it,  Snapchat´i, Instagram´i ja muid rakendusi. Tollal suhtlesid inimesed võõrastega.

Mõned aastad hiljem tehtud uuringud näitasid, et mida rohkem inimesed suhtlesid enda sõpradega, seda vähemaks muutus masendunud olek. Tänasel päeval määratleb väga palju õnnelik olemist sotsiaalne meedia. Need, kes lugesid tuttavate postitusi, aga ei kommenteerinud, tundsid end hiljem halvasti. Tuttavatelt kommentaare saades muutus enda enesetunne paremaks. Kuigi erinevus oli väike, oli olukord märgatav. Uurimust läbiviivad inimesed küsisid osalejatelt, kas nad olid võrrelnud abiellumise, lahkumineku suuri muutusi ja kuidas need mõjutasid nende meeleolu. Märkimisväärselt suur osa vastas, et sõprade või sugulastega suhtlemine aitas meeleolu muuta.

Kokuvõttes jõudsid teadlased järeldusele, et kui on kehv päev, tasub suhelda sõpradega. See annab veidi õnne juurde, mida igatseme.