OHMYGOSSIP — Püsiv kaalulangetus nõuab elustiili muutust. Kuigi see ei pruugi olla kergemate killast, saab sellega igaüks hakkama. Alljärgnevas leiad salenemisega seotud rõõmud ja mured, vahendab Prevention.com

1. Rõivaste shoppamine muutub väga toredaks
Shoppamise kord hakkab täielikult muutuma. Saab olema väga mõnus tunne, kui leiad endale sobivaid riideid, mis rõhutavad su kaunist keha ja kinnitavad stiili. Ka kõrgesäärega saapad lähevad nüüd jalga, sest sääremarja suurus on vähenenud.

2. Võta vastu igasugune võimalik abi
Kaalulangetus vajab julgustust. Hinda oma kõrval inimest, kes tirib sind kaasa metsa vahele jooksma ning ei lase sul jääda diivanile vedelema. Hinda oma kõrval inimest, kes märkab tulemusi ja kannustab edasi pürgima.

3. Ole valmis tagasilöökideks
Igal edukal kaalulangetajal on meenutamiseks ebaõnnestumisi. Paljud on enne alla andnud, kui on jõudnud esimesed tulemused ära oodata. Tuleb olla sel teekonnal väga kannatlik. Kõigepealt langeb üks kilo, siis alles teine jne. Kui olla liiga kärsitu, on kerge tagasi langeda algstaadiumisse.

4. Hoia pea selgena ja siht silme ees
Hoolimata sellest, et tagumik on hirmuäratav, ei tasu hüsteeriasse sattuda. Too much is too much. Kui trenn ja enese utsitamine muutub äärmuslikuks, on aeg hoog maha tõmmata. Väga stressirohke on elada, kui kõik tiirleb selle ümber, mitu kalorit toidu näol suhu paned, mitu grammi kaalu langetad.

5. Näed ennast jätkuvalt kogukana
Kaalulangetusest hoolimata ei näe sa end peeglist veel sellisena nagu soovid. Veel pikka aega ei pruugi see sedasi olla. Alateadlikult kõnnid ikka veel samasuguse kehahoiakuga ringi, kui tegid seda 10 kilo raskemana, kuna kehakaal on hakanud seljale mõjuma.

6. Rühmatreeningud ei muutu sugugi toredamaks
Õnnestunud kaalulangetus vajab enda kõrvale korralikku ja tasakaalus toiduvalikut. Hoolimata sellest, et kaalulangus toimub, kannustad end aina rohkem tegema. Isegi siis, kui oled kaalult kergem, kõhkled rühmatreeningu osas. Seal on alati saledamaid, parema vormiga ja nooremaid, kui sina.

7. Oled noorem ja reipam, kui arvasid
Ülekaal räsib su keha mitmel moel. Ta mõjub liigestele, südame-veresoonkonna haigustele ja vererõhule. Kaalulangetusega kaob kehalt liigne surve ja mitmet laadi vaevad. Enesetunne muutub paremaks. Muutud sõna otseses mõttes nooremaks.

8. Endine lemmiktoit hakkab vastu
Endised kommid, küpsised, snäkid ja kiirtoidud ei maitse enam sedasi nagu varem. Keha hakkab ise märku andma, et sa ei vaja enam ebatervislikke toite ning muutub teadlikuks valikuks.

9. Leiad toimivad kaalulangetuse viisid
Inimene, kes sööb õigeid toiduaineid ja õigeid koguseid, on kerge kaalu langetada. Toitumise osas on palju arenguruumi. Tihti juhtub sedasi, et suurte toidukogustega saadakse liiga palju kaloreid ja keha ei jaksa ülearust ära tarbida. Igaüks leiab omale viisid, mida teha ja mida mitte. 

10. Väiksed sammud viivad sihini
Loomulikult tundub see muserdavana, et tuleb langetada 20kg või isegi 40kg. Eriti veel, kui tegu on vale kaalulangetamisega ning tagasi on tulnud topeltarv kilosid. Suurt kaalunumbrit ei tasu karta. Tuleb paika panna etapid. Näiteks proovi langetada kahe esimese kuuga 5kg. Kui see ei õnnestu, ära anna alla ja õpi ka väikseid ebaõnnestumisi ümber mõtlema. Tähtis on, et liiguksid samm-sammu haaval edasi ja ei annaks alla.

11. Lõpptulemus on pingutuste vääriline
Ideaalse kaalu ja enesetunde saavutamine kestab terve eluea. See võib tunduda karistusena, aga on tegelikult rahuldust pakkuv. Kaalulangetusperiood on pikk, aga kindlasti iga pingutuse vääriline.