OHMYGOSSIP — Terve ööpäeva kestev peavalu, iiveldus, väsimus – sellised pohmellitunnused võivad teinekord kesta kauem, kui päeva. Seega võivad laupäevase õhtu vitsad anda tunda ka veel esmaspäeva hommikul, kui pohmell aina kestab ja kestab. Women´s Health leht annab viiteid, miks pohmelli nähud nii kaua kestavad.

Doktor Fred Goggans märgib, et pohmell kulgeb käsikäes tarbitud joogi kogusega. “Lisaks on ka muid tegureid, mis mõjutavad pohmelli kestuse ja intensiivsuse,” ütleb Fred Goggans.

1. Unustasid juua vett
Alkohol kuivatab organismi, seega vett ei tohi kindlasti unustada. Eriti oluline on see sel puhul, kui kannatad kõhulahtisuse või oksendamise käes. Keha vajab vett, et organismi alkoholist puhastada. Õhtu jooksul tasub juua klaasitäis vett peale igat klaasitäit alkoholi. Kui veejoomine hilineb, joo kasvõi hommikul, kuhu oled lisanud sidrunit ja veidikene soola.

2. Magasid kehvasti
Korralik uni vähendab pohmelli. Kuigi veinijoomine ajas une peale, ei tähenda see seda, et unekvaliteet oleks hea olnud. Goggans´i sõnul on rusikareegliks, et mida enam jood, seda kehvemini magad. Mida kehvemini magad, seda kehvem on ka enesetunne järgmisel päeval.

3. Jõid tumedaid jooke
Tumedad alkoholijoogid põhjustavad kõige hullema pohmelli. Tumedate jookide käärimisprotsessil tekivad ained, mis annavad alkoholile maitse ja värvi, aga põhjustavad ka raskema pohmeluse. Kõige kehvema pohmelli tekitavad viski, brändi, punane vein ja tumedad rummid. Kergema pohmeluse tagavad valge vein, viin ja gin.

4. Noorus on seljataga
Kui vanus kasvab, siis vananevad ka keharakud. Seetõttu ei suuda nad käsitleda alkoholist tekkinud mürke enam nii efektiivselt, kui varem. Paarikümnesena ei tundunud kolm drinki mittemillegina, aga kümme aastat hiljem tekitab nende mõju kaks korda rohkem sümptomeid.

5. Organismi tundlikkus
Iga inimese keha on ainulaadne. Õlu sisaldab pärmi, drinkides suhkrud ja veinis võib olla sulfiteid. Võid olla eneselegi teadmata mõne aine osas tundlik. Teinekord ilmuvad nende aine sümptomid alles 24-48 tunni pärast nähtavale.
Avafoto: PantherMedia/ Andriy Popov/ Scanpix

Loe lisaks:
Kristiina Kalberg: Kes on lihtsalt stressijoodik, kes on igavuse peletaja ja kellel on lihtsalt köha… põhjuse leiab alati, et keelt märjutada!

Uskumatu, kui palju artikleid võib leida otsingumootorist, toksides sinna: “eestlane + alkohol”. Kahju on vaadata, kuidas Eesti elanik uputas mured alkoholi, kui millegi katastroofilisega järjekordselt hakkama saab.

 

Save