OHMYGOSSIP — Vägivaldse suhte puhul on hoiatavad märgid juba varem näha, hoolimata sellest, kas midagi ohtlikku on reaalselt toimunud või mitte. Olukorra tunnistamine ei ole lihtne ning seda ei ole kerge vastu võtta. All olevast loetelust leiate 6 levinumat tunnust.

1. Kiire edenemine suhtes
Värske kallim soovib sinuga kokku saada igal õhtul või soovib koguni kokku kolida kuigi tunnete üksteist alla kuu aja. Vägivaldne kaaslane võib olla üsna võluv ja karismaatiline ning alguses võib tunduda üsna tõenäoline, et tema ongi see õige. Entusiasm kõiges võib tunduda romantilisena, aga kontrollifriigile on see viis saada teise elu ja ajakava üle kontroll.

2. Ebareaalsed ootused
Kui suhe muutub edenedes tõsisemaks, hakkavad välja kujunema hoiatussildid. Sul tuleks olla murelik, kui kaaslasel on ebarealistlikud ootused. Ta võib näiteks soovida raamatus kirjeldatud suhet, kus rollid on üsna traditsioonilised ja minimalistlikud. Kui nendesse kitsatesse rollidesse ei sobitu, on ees ootamas hulk probleeme. Pettumus sellest, et kaaslane ei olegi selline nagu ta unistuste järgi peaks olema, võib vallanduda vaimse või füüsilise vägivallana.

3. Ülitundlikkus ja armukadedus
Tundlikkus on hea omadus kuid mitte siis, kui teine reageerib üle naljade, süütute kommentaaride või muude pisiasjade pärast. Vägivaldsete inimeste enesehinnang on tavaliselt madal ja nad võtavad kõike isiklikult. Isegi väike tagasilöök võib põhjustada raevu, justkui kogu maailm oleks tema vastu. Selliste inimestega ei saa olla erimeelel. Võib esineda ka armukadedust, kus inimene ei tohi teiste poole isegi mitte vaadata.

4. Ülepakutud kingitused
Suhte alguses tehakse palju kingitusi ning selleks ei pruugi mingit põhjust ollagi. Kingitusi võib tulla lausa liiga palju, millest tekivad probleemid. Nii, kui julged teha märkuse, on teine pool kohe löödud ja peab sind tänamatuks. Ta peab kingituste tegemist suhte nimel pingutamisena.

5. Eraldatus
Eraldatus algab sellest, kui teise sõpru, tuttavaid, pereliikmeid kritiseeritakse ja nendega koosveetmise aeg seatakse küsimärgi alla. Vägivallale kalduv inimene soovib teist poolt panna tundma end süüdlasena, kuna veedab temast eraldi aega. Ta on nii armukade ja näitab seda selgesti välja, et lõpuks ongi lihtsam lõpetada läbikäimine kõigi teistega.

6. Suhtumine teistesse
Vägivallatunnuste alla kuulub ka see, kuidas inimene kohtleb teisi. Tasub jälgida, kuidas inimene käitub erinevates olukordades. Kas ta haugub teenindajate kallal, kui ta toob lauda vale toidu? Kas ta ärritub liikluses? Kas ta kommenteerib kõikide inimeste vigu kõva häälega, isegi, kui kõik kuulevad seda? Selliseid omadusi võib mõnda aega varjata, aga tulevad kiiresti pinnale.