OHMYGOSSIP – Lastele näidati Rootsi Malmö lasteaias Soomes populaarseks saanud multifilmi Mikko Mallikas ja selle tagajärjel nägi laps nädal aega öösiti õudusunenägusid, vahendab Iltalehti Aftonbladeti artiklit.

Malmö lasteaia eelkoolirühmas näidati detsembris lastele Mikko Mallikas joonisfilmi, mille peategelaseks on tülinorija Mikko. Lastele näidatud multifilmi sarja kangelane Mikko madistas jalgpallisõbraga ja hiljem tundis ta sellepärast süütunnet.

Vähemalt ühe lapse vanemad tegid kaebuse lasteaedade ja koolide järelvalveasutusele. Põhjenduseks oli see, et nende laps nägi nädal aega jubedaid unenägusid pärast selle multika vaatamist. Kaebuse tegija lisas, et lastevanematele ei oldud eelnevalt teatatud, et lasteaias näidatakse seda multifilmi, mis on lapsevanema sõnul vägivaldne ega sobi lastele vaatamiseks.

Lasteaiajuhataja kaitseb lasteaiatöötajaid: “Me ei vaata eriti tihti multikaid, kuid seekord näitasime lastele mitu Mikko Mallikas osa järjest”. Ta täpsustas ka seda, et lapsed ei vaadanud multifilmi üksi, vaid täiskasvanute järelvalve all. “Mikko Mallikas on kvaliteetne joonisfilm, mis sobib ka lastele vaatamiseks,” kaitses ta lasteaiakasvatajate otsust näidata lastele multifilmi.

Mikko Mallikas lasteraamatu autor on Gunilla Bergström ja selle põhjal esimene multikas on tehtud juba aastal 1980. 

 

Loe lisaks:
Lenna Kuurmaa unenägu läks täide
Lenna Kuurmaa (24) võttis kiisud pool aastat tagasi vajupaigast. 

Anne Arrak Gossip.ee-le: “Inimeste unenägudel on mingi seos kas mineviku või tulevikuga”
2010. aastal realitisaates “Eesti otsib superstaari” edukalt osalenud kaunis lauljanna Anne Arrak usub, et mõttega saab asju mõjutada.