OHMYGOSSIP – Ma kohe mõtlesin tükk aega, kas kirjutada see postitus või mitte, kuna eestlased eelistavad mitte rääkida nendest asjadest. Võtsin end kokku ja kirjutan täitsa ausalt nii nagu asi on. Rasedusel on üks tume pool, millest paljud häbenevad rääkida ja paljud on kasvatatud sellises keskkonnas, kus lihtsalt ei räägita igasugu tabu teemadel.

Toon ette listi, mida enamus rasedad läbi elavad:

1) Gaasid
Kust need tulevad ja mis neid tekitab, siiamaani pole suutnud välja selgitada, mis toit neid tekitab ja kuidas neist lahti saada. Kui raseduse alguses häirisid gaasid, siis lõpuks häirib see, et need välja ei tule ja Espumisanist saab parim sõber.

2) Krooksud
Käsi südamel, pole elusees krooksunud ja kui joonud gaasilisi jooke, siis suutnud privaatselt ja vaikselt need kuidagi välja saada. Nüüd istun kus iganes- isegi juhtunud avalikus kohas- no lihtsalt tulevad ülesse ja enne, kui mõistan midagi teha või suu kinni suruda, on need väljas ja tahaks piinlikkusest maa alla vajuda. Õnneks neid ei tule koguaeg, kuid paratamatult tulevad nad kõige ebasobivamatel hetkedel.

3) Raseerimine
Kuna mul on vedanud oma väikese kõhuga, siis nägin oma nabaalust kusagil 7 kuuni. Pärast seda kasvas kõht ette ja nüüd teen pimesikku seal ja tuleb tunnistada, et saab hakkama.

4) Karvad
Rasedaks jäin, siis kõhule kasvasid karvad ja minu paanika läks suureks. Jalakarvad on alati olnud mul väga heledad ja lühikesed. Nüüd on tunne, et ma olen ahvistunud. Kuna ma laisk inimene ja ei jõua seda pikka protseduuri ette võtta ise, siis käin vahatamas oma jalgu ja kõhtu. Mitu korda on küsitud, et kas on okei, kui tõmban kõhu pealt nüüd karvu ära. Mina aga jaaa jaaa, jumala eest saaks selle ahvi kõhu siledaks tagasi. Need pole ainukesed kohad kuhu karvad tulevad, ka lõua juurde on mingi udukogu tulnud. Naisena on see kohutav, kuid õnneks mööduv- vähemalt nii ma ennast lohutan.

5) Kõhukinnisus
Usun, et enamus rasedad on mingis faasis sellega kokku puutunud. Teatud toiduainetest loobumine on seda kergendanud ja magneesiumi ületarbimine pulbri näol on aidanud palju. WCs käimine on muutunud mediteerimis tunniks.

6) Higistamine
APPI! Kõige hullem on rinnad, rindade vahe ja nabaalune koht. Sai eelmine nädal linnapeal käidud Oslos ja iga paarikümne minu tagant käisin vetsus – ei mitte rasedale kohaselt põiehädal vaid oma rindu kuivatamas, kuna need higistasid liitreid endast välja. Kuidas see võimalik on? Ma ei hakka rääkima nabaalusest, sest viimasel ajal öösiti üles ärganud ja mõelnud, et veed tulid ära, kuid siis mõistnud, et ei ma reaalselt higistangi nii palju!

7) Voolus
Iga jumala päev peab olema side all, muidu tuleb vahetada mitu korda päevas aluspükse. Aga sidemete kasutamine  viib tagasi 6 punkti juurde.

8) Ternespiim
Mingil teatud ajal hakkavad rinnad seda eritama, mitte kõigil, kuid need kellel on/ on olnud, need mõistavad. Vahel öösel ärgates avastad, et voodis on laik. Ürita siis mehele seletada, et rinnad jooksevad. Või oled kusagil avalikus kohas ja tunned, et rinnahoidja läheb märjaks. Jummel kui rinnahoidjaid poleks leiutatud. Päris piinlik oleks.

9) Pissihäda
See saadab mõnda terve raseduse aja. Minul oli kõige hullem aeg esimesed kolm kuud. Kes oksendab selle aja- mina aga jooksin vetsude vahelt. See tunne oli nii hull, et ma olin valmis keset tänavat püksid maha tõmbama. Norras enamus avalikud vetsud tasulised ka, siis kindlasti rahas umbes kokku lugedes raiskasin kindlasti kusagil 50€ selle peale. Nüüd viimased kaks nädalat on jäänud ja kuna laps on alla vajunud, siis kui kohe ei lähe vetsu ongi kõik. Ma juba mõtlen hirmust, et lasen end avalikus kohas täis. Oh õudust selle eest!

10) Hormoonid
Kõik me teame, et rase on hormonaalne ja veidi kuku. Mõni läheb täiesti segi peast ja kujutab ette, et iga asi on midagi kohutavat ja googeldab end hüsteeriasse. Mõni ainult nutab. Mina muutusin isekaks. Kõik maailm pöörleb minu ümber ja kui mul midagi vaja, siis pean kohe seda saama. KOHE! Nüüd ma olen faasis, kus ma nutan. Nutan, et mees julges midagi vastu öelda, nutan, et pean sünnitama, nutan, et valu pean kannatama ja nutan, et äkki üldse suren ära. Paranoia ja hormooni kokteil ütleme nii.

11) Akne
See on kohutav! Mu terve selg nägi välja kui miiniväli, see arenes edasi õlgadele ja näole. Ma olin nii masenduses. Absoluutselt mitte miski ei aidanud ja ma lihtsalt nutsin õnnetult, et miks minuga nii on. Kel akne olnud teab, et seda ei saa mitte kuidagi ära peita. Pane peale palju meiki tahad, sina näed ja tunned ning tead, et teised näevad seda samuti. Õnneks taandus see kusagil teise trimestri keskel. Nüüdseks järel vaid armid ( Akne ei esine kõigil rasedatel).

12) Seks
Haa-haa.

Minul pole olnud, kuid siia saab lisada veel kõrvetised, hemorroidid ja oksendamine. Kindlasti on neid asju veel ja veel, kuna kõik rasedad on erinevad. Ilusast ajast on asi kaugel. Vanaisa ütles hästi, et “noh naised on siia ilma loodud kannatama”. Sel hetkel mõtlesin, et no loodame, et järgmises elus olen mees siis.

Loomulikult on olnud ka ilusaid aegu raseduse ajal- näiteks…. eeee.. hmm.. Et kui laps käes, siis on kõik ninnu ja nännu.

Kohe kohe on 38 nädalat täis ja mõtlen siin hakata harjutama SSSi- seks, šampanja ja saun. Ehk on alanud faas – kuidas laps välja saada.

Allikas: koduotsides.blogspot.de / Maris A.

Vaata ka:
Rasedus ja vitamiinid — milliseid vitamiine peaks lapseootel naine tarvitama?
OHMYGOSSIP — Kui rasedusest teada sain läksin apteeki ja ostsin kalleid vitamiine rasedatele. Tol hetkel ma ei teadnud vitamiinidest mitte midagi. Teadsin vaid niipalju, et kuna ma liha ei söö, pean lisaks sööma B12, kirjutab Maris oma blogis koduotsides.blogspot.de.

Teadlased: Väikelaste agressiivsust tekitab ema depressiivne rasedus
OHMYGOSSIP — Mis põhjustab väikelaste agressiivsust? Kas see on kuidagi mõjutatud vanemate käitumisest või on lapsele kahju tehtud juba enne sündi ning üsasiseselt kogetud stressid löövad teistega mänguplatsil mängides välja? Cardiffi ülikooli teadlased on otsustanud sellesse küsimusse selgust tuua longitudinaalse uurimusega, mille esimesed kokkuvõtted seostavad imikute agressiivsust emade probleemse noorukiea või depressiivse rasedusega.

Stress raseduse ajal võib tekitada lapsele käitumishäireid
OHMYGOSSIP — Värskest uurimusest selgus, et naised, kes elavad raseduse ajal üle korduvaid stressirohkeid olukordi, seavad oma järeltulijad ohtu käitumuslike probleemide esinemise osas.