OHMYGOSSIP — Mind ajab alati naerma eestlaste arusaam pagulastest. “Need murjamid ja rätipead tulevad ja naudivad meie hüvesid ja võtavad meie töökohad ära”. Mis hüvesid? Mis töökoht? Sa ju ise ei lähe nii madala palgaga tööle, öeldes, et “alla tonni ma ei tõsta kätt kah”, kirjutab Maris Altma oma blogis.

Tühermaa- Eesti Tulevik?

Meie riigist lahkub igal aastal sadu kui mitte tuhandeid. Soome on nii palju läinud, et oleme üks suurimaid vähemusrahvaid seal. Kuna paljud lihttöölised lahkuvad, on vaja ju , et keegi täidaks selle tühimiku, kuna siin nõutakse sama töö eest suuremat palka. Näiteks soomlane ise ei lähe elu sees koristama asutusi või tänavaid. Sakslast näed harva tualettides töötamas, on neid, kuid enamus on ikka tumedanahalised. Eestis olen samuti pannud tähele, et koristajad on venelased või muulased, isegi tumedanahalist koristamas näinud. Norras on täpselt sama lugu ja ka Hollandis. Kõige suuremat lõhet nägin Londonis, kus nn. valgekraed töötasid asutustes tähtsatel kohtadel, üldjuhul üle makstud. Mu mees kutsub neid ´´Island Monekys´´, samas kui tubli Ida-Eurooplane laseb 14 tundi päevas tööd, ei hakka teistest rahvustest rääkima, neil on olukord veelgi raskem. Muideks Inglismaa sotsiaalhüvesid naudivad inglased ise kõige rohkem, kuna toetused on suured ja tööl pole vaja käiagi. Saksamaal nägin ühte töötut, kes nautis 800€ sotsiaaltoetust iga kuu ja kuna elas selle summa eest ära, siis ta ei näinud mõtet tööle minna.

Kuhu ma tahan jõuda selle jutuga on see, et Saksamaa tõi endale 300 000 türklast sisse, et nood ehitaks riigi ülesse, kuna oli lihtsalt tööjõust nõnda suur puudus ja see tasus ära. Riik õitseb ja saab väga hästi hakkama. Praegugi kui Türki lähed, siis saksa keelega saab väga vabalt räägitud ja pareminigi kui inglise keeles. Kui sai seal mägedes käidud, siis igal kolmandal oli sugulane Saksamaal.

Need immigrandid EI tule nautima hüvesid, vaid oma perekonda toetama. Nemad JUST töötavad päevast päeva end poolsurnuks, et nende oma riigis pere saaks toidetud. Kuna tean isiklikult immigrante, kes töötavad sedasi ja ma imetlen neid. Nad maksavad makse, nad õpivad keele pareminigi ära kui kohalikud ise. Kui kuulata millist ahvi keelt inglased näiteks ise räägivad, siis mõne Aafrika hõimu keel on isegi palju tsiviliseeritum.

Eestlane on homofoob ja arusaamal, et homodele õigusi ei tohiks anda. Mis halba on, kui kaks meest või naist kasvatavad ülesse lapse, kui nad suudavad pakkuda paremaid tingimusi kui lapsepeksjatest vanemaid või rongaemad? Kui kardetakse, et homo kasvatab homo, siis selle loogika järgi kasvatab autist autisti, vasakukäeline vasakukäelise, varas kasvatab varga ja mõrvar kasvatab mõrvari? Ei ole nii ju. Hetero kasvatab homo ja vastupidi. Hea inimene kasvatab tapja või vägistaja. Loll inimene kasvatab geeniuse. Ei ole võimalik sundida kedagi tegema midagi, mis ei ole nende loomuses, see pole lihtsalt võimalik. Sa ei saa sundida meest hakata naiseks, kuna instinkt juhib meid. Seega kui kaks homo kasvatavad last, kes on hetero, siis temast kasvab hetero, ta võib katsetada, kuid ometigi ta on hetero ja kõik.

Samuti pagulased, kuidas ei mõisteta, et nende riigis on sõda ja mõni näeb oma ema vägistamist aastast aastasse pealt. Ma usun, et paljud ei kujuta seda ettegi, sest me elame paremas kohas, meil on võimalused. Kuid kui ei oleks? Kui meie oleks üks vaesuses virelev riik ja terve maailm vaatab mööda. Te vaatate oma lapsi nälga suremas, emasid vägistatuna nutmas nurgas, isadel kõrid läbi lõigatud. Enne ei mõisteta, kui ise ei olda taolises olukorras. Nad ei taha lahkuda, nad on SUNNITUD lahkuma. On erandeid muidugi, ka meie oma eestlaste seas, kes läheb Soome ja kukub juveeliäri röövima. Kes Austraalias paneb oma tööandja auto põlema.

Need immigrandid/ pagulased teevad tööd, nemad maksavad makse, mida ei saa siin teatud grupp eestlaste kohta öelda, kes elavad ümbriku palga pealt, kuna laenasid end lõhki või ei soovi eksnaisele alimente maksta. Neil on kohustus, samuti Soomes töötavatel eestlastel on kohustus oma perekonda toita Eestimaa pinnal.

Ma olen reisinud nii palju, näinud nälga ja kurbust. Mul on kahju, et need ignorantsed ja harimatud ei suuda mõista, et see pole enam Nõukogude Liit, see pole enam eelmine sajand. Maailm liigub edasi, rahvad liiguvad ja maailm on muutumas. Minu mehe visioon maailmast on väga radikaalne, et ei eksisteeri riike vaid on korporatsioonid, kes juhivad maailma. Tema vaatab asju majanduse vinklist.

Mina olen poolt, et lahkujate tühimik tuleb täita ja anda võimalus immigrantidele, et nende elu paraneks ja nemad omakorda täidavad meie riigikassat. Ka mina olen immigrant Norras aga ei tule mulle mõttessegi istuda kodus ja elada riigi hüvede pealt. Minu rajoonis elab palju moslemeid ja nad on kõik väga töökad, tumedanahalised väga töökad ja eriti töökad on Ida-Eurooplased ja Aasiast pärit.

Norras eriti vanem generatsioon on väga vastu immigrantidele. Isegi kuulsin mehelt üht lugu, kus kellegi vanaema keeldus moslemist majavärvijast ja nõudis norrakat, kuid pidi siis loobuma, kuna norrakas küsis 7-9 korda suuremat summat. Nooremad aga võtavad seda kui ühiskonna osa ja usun, et ka Eestis see muutub. Minu generatsioon on väga tolerantne ja omakorda kasvatame enda lapsi sama mõttega.

Kui lihtne on kritiseerida, et näe ise olete sõjas, või näe ise olete süüdi. Keegi ei taha sõda oma riiki, keegi ei taha surra, keegi ei taha nälgida. Mina toetan, et me võtaks enda riiki asüüli taotlejaid ja aitaks neid. Ma toetan, et need ukrainlased toodi meile ravile, kuna meie ravisüsteem on palju parem. Ma toetan inimlikkust ja ma tunnen kaasa. Ma mõistan, et meil on võim aidata ja me peaksime seda kasutama. Ma loodan, et mitte kunagi need kritiseerijad ei peaks nägema, kuidas neid keppidega sõjast laastatud Eestisse tagasi pekstakse või istuvad kui kriminaalid vanglas, sest põgenesid surma eest.

Autor: Maris Altma
Artikkel on refereeritud blogist Koduotsides.blogspot.de