OHMYGOSSIP — On tõestatud, et vürtsikate toitude söömine võib meie elu muuta tervislikumaks ja pikemaks. Pipardel on palju häid omadusi, millest on kasu igaühele.

Need alandavad vererõhku
Piprad sisaldavad A- ja C-vitamiini, mis tugevdavad südant, kapsaitsiin aga parandab vereringet terves kehas. Sellise kombinatsiooni tulemuseks on suurepärane vereringe. Igal pipral on veel ainult talle omaseid kasulikke omadusi – näiteks Cayenne pipar aitab vältida trombe ja tšillipiprad aga alandavad halba kolesterooli.

Need vähendavad stressi
Vürtsikad toidud tõstavad serotoniinitaset kehas. Serotoniin on õnnehormoon, mis tekitab heaolutunnet ja rahulolu ning reguleerib söögiisu ja und.

Neil on põletikuvastane toime
Põletikud on põhjuseks mitmetele haigustele, alustades südameprobleemidest ja lõpetades artriidiga. Pipardes sisalduv kapsaitsiin aitab võidelda põletike vastu, parandades niimoodi keha üleüldist tervist.

Need kiirendavad ainevahetust
Kapsaitsiin ei võitle vaid põletike vastu, vaid stimuleerib ka seedeelundkonna tööd, kiirendades niimoodi koheselt ainevahetust. Lisaks tänu termogeenilisele efektile põletab keha kaloreid ka 20 minutit pärast piprate söömist.

Need aitavad vähendada valu
Pipraid on kasutatud valuvaigistitena aastasadu. Kombineerides kofeiiniga – näiteks Cayenne pipar kohviga – on tulemuseks väga tugev valuvaigisti, mida sobib kasutada peavalude puhul.


Allikas: MyDomaine.com