OHMYGOSSIP — Näopuhastusgeel – toonik – niisutav kreem.. Kas see kombinatsioon tuleb tuttav ette? Kosmeetikatööstus panustab suuri summasid reklaami, kinnistamaks sellise ilurituaali tähtsust. Tegelikkuses võib liigne puhastamine ja kreemitamine hoopis nahka liigselt kuivatada ning lisada välimusele lausa aastaid.

Nahahooldusfirma La Roche-Posay uurimuse andmetel usub 70 protsenti naistest, et neil on kuiv ja tundlik nahk. Siiski kannatab 44% vastanutest täiskasvanuea akne käes. Dermatoloogid pole sellistest tulemustest üllatunud ning on kindlad, et on olemas seos üldlevinud ilurituaalidega.

Lootes saada ideaalset näonahka, tehakse näokreemide kasutamisega oma nahale tõeline karuteene. Pidevalt niisutades lõpetab nahk normaalselt töötamise, mistõttu hakkab nahk ajapikku aina enam kreemi vajama, et vähendada kuivust. Kreemi kogust peab pidevalt suurendama ja lõpuks võivad ka üliniisutavad kreemid naha kuivaks ja kiskuvaks jätta. Peale selle võivad näokreemid põhjustada ka hiiglaslikke poore, aknet ja näonaha tundlikkust.