OHMYGOSSIP – Kunagi ei ole liiga hilja selleks, et oma elu muuta ning saada õnnelikuks ja edukaks. Küll on aga olemas mõningad lihtsad reeglid, mida teades ja järgides on hoopis kergem saavutada omale seatud eesmärke, vahendab Ardo Siemer välismeedia tõlkelugu Alkeemia kodulehel.

1. Maailm tahab sind hoida lollina. Pangateenustest intressimääradeni või imedieetideni. Inimestelt, kes ei ole haritud, on lihtsam raha ära võtta, neid on lihtsam juhtida. Hari ennast heaolu, sõltumatuse ja õnne teadmistega.

2. Ära ole kindel riiklikus haridussüsteemis. Selleks ajaks, kui nad saavad valmis oma õppekavad, on need juba aegunud või muud moodi vigased. Inimeste austus teenitakse välja juhtides ja tegutsedes, mitte sabas sörkides.

3. Loe nii palju kui võimalik.
Õpi kiirlugemist koos mälutreeninguga.

4. Saa läbi kõiki tüüpi inimestega ja ole alati siiras. Püüa leida igas inimeses midagi huvitavat ja räägi temaga sellest.

5. Ära raiska aega selleks, et olla häbelik.
Häbelikkus on usk, et emotsioonid peaks olema vahekohtunikuks sinu otsuste tegemise protsessis, kuigi tegelikult on vastupidi õige.

6. Kui sa tunned, et sinu suhtes on midagi valesti, siis tavaliselt saab see suhtele saatuslikuks.


7. Loo kontakt vanemate inimestega.
Mina suhtlesin vanemate inimestega juba lastelaagrites. Minu sõber Greg tutvus 13 aastaselt oma tulevase tööandjaga lennukis tema kõrval istudes. Põhjus, miks on vaja vanemate inimestega suhelda, on selles, et tegelik võim ja otsustusvõime on nende käes. Teiseks teavad nad tavaliselt seda, mida sina õpid veel. Küsi neilt asju.

8. Leia inimesed, kes on sinust stiilsemad ja sõbrusta nendega. Sõprus ja stiilsus on mõlemad vajalikud. Ära ole keskmine oma sõprade seas. Ole stiilsem kui teised, tehes stiilseid asju, olles paindlikum, ambitsioonikam, mõistvam jne.

9. Mida vanemaks sa saad, seda konservatiivsemaks sa muutud. See on fakt. Vanusega lood sa enda ümber teatud heaolumulli, mis viib sind rahulikult lõpuni. Tee oma kõige hulljulgemad teod ära juba täna. Vanemana ei julge sa neid teha.

10. Vähenda oma kulutused miinimumini.
Ma mõtlen seda tõsiselt. See garanteerib selle, et sa saad teha kõike seda, millest ma siin lugudes kirjutan.

11. Ära võida positsiooni asjadega, võida see läbi kogemuste.
Asjad annavad positsiooni ajutiselt. Näiteks reis Pariisi on parem valik, kui uus kapitäis riideid. Sedasi tegutsedes oled ka õnnelikum.

12. Kui elad kokkuhoidlikult, siis lahendad rahalised probleemid.
Kasuta internetti, sest see on nagu väike masin, mis pakub teile lahendusi. Kui sa elad arvest arveni, siis mõeldes ette 2 nädalat, laienda seda aega kolme nädalani. Kui läheb paremaks, siis mõtle ette 1 kuu, 3 kuud, siis 6 kuud ja lõpuks juba aasta. Eesmärk on jõuda 5 aastani.

13. Õpi programme.

14. Treeni endale hea vorm kui sa oled veel noor
(ole musklis, ole sale või mis iganes muu eesmärk). Noorena on seda kergem saavutada, rakud on värskemad. Ära lase seda võimalust käest.

15. Õpi süüa tegema. See teeb sulle kõik palju lihtsamaks – kokkamisest koristamiseni, kulukatest harjumustest kokkuhoidlike harjumuste nautimiseni. Olen suur Jamie Oliveri fänn, kuid kes iganes sulle sümpatiseerib, on ka hea.

16. Maga välja. Magamine ja kokkamine aitavad sul heas vormis olla. Kui sa mõtled, et “küll kirstus puhkad” või “sul on liiga palju tegemist, et raisata aega magamisele”, siis mul on sulle uudis, sa oled ebaefektiivne ja une kärpimine ei aita sind.

17. Soeta endale märkmik või mõni muu meeldetuletaja. Ära usalda ainult oma pead. Ära usalda seda mõtet, et ma peaksin tegema. Usalda märkmikku. Mina eelistan märkmiku ja tegutsemise meetodit.

18. Võta ette midagi suurt ja laineta kaasa nende lainetega, mida pakub suurelt mõtlemine. Kui sa ei tee suuri asju, siis mõni asi võib vahest juhtuda, kuid kui sa teed suuri asju, siis on tulemas palju enamat.

19. Õpi mingi tegevus endale korralikult selgeks. Keskendu ja kuluta selle tegevuse õppimisele ja sellega tegelemisele mitu aastat, et asi oleks selge. Ära hüple pidevalt ühelt tegevuselt teisele. Kui sa tahad hiljem ametit vahetada, siis anna minna. Kui valid midagi uut, siis tee seda jälle põhjalikult.

20. Ära paranda teisi.
Selle asemel vali keegi, keda ei ole vaja parandada.