15. oktoobril esitleb Eesti tuntuim psühhiaater ja spordiarst, Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige ja Hooldusravikliiniku juhataja Jüri Ennet Viru Keskuse 3. korruse raamatupoes oma uut raamatut “Väljavalitu”. “Raamatu idee tekkis arvukaid loenguid pidades ning abivajajaid nõustades,” räägib dr. Ennet Gossip.ee-le.

„Väljavalitu“ on valminud Enneti 40-aasta pikkuse arstipraktika, nõustamise ja koolitustöö tulemusena. Üheks Jüri Enneti eripäraks on psühhiaatria seostamine nii kehakultuuri kui ka vaimsuse ja religiooniga. Selline lähenemine pakub hingepidet ja kaasamõtlemisvõimalusi väga erineva tausta ning maailmavaate ja tõekspidamistega inimestele.

Enneti „Väljavalitu“ kasutab autori ideede edasiandmiseks erinevaid vormivõtteid: lisaks tekstile-joonistele veel ka Jüri Enneti isiklik semantiline süsteem. Üks märk võib anda rohkem infot kui tuhat sõna, on autor veendunud.

Raamatus on praktilisi nõuandeid oma andekuse leidmiseks, välja arendamiseks ja ellu rakendamiseks nii kooliõpilastele kui ka täiskasvanutele, samuti ideid erinevate eluraskustega toimetulekuks. Raamat annab võimaluse vaadelda kahte teemat – haigust ja tervist – teineteisest lahus ja koos. Nende koos vaatlemine annab võimaluse süsteemse tervisekäitumise loomiseks ja igapäevaelu muredele vastuste leidmiseks. Nii kujuneb haiguste loogikast tervise loogika, millele toetudes leida üles oma tee ning võimalus saada väljavalituks. “Igaüks on andekas ja geniaalne – seda see raamat aitabki endas leida,” räägib Jüri Ennet Gossip.ee-le.

Dr. Jüri O.-M. Ennet (1943- ) on arst-psühhiaater, AS Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige ja Hooldusravikliiniku juhataja. Ta on tunnustatud kohtupsühhiaatriaekspert, portaali Kliinik.ee konsultant psühhiaatria alal, lektor ja koolitaja. Lõpetanud 1968. aastal Tartu Riikliku Ülikooli, kus omandas arstikutse psühhiaatrias ning spordimeditsiinis. Töötanud spordi­arstina, Eesti Eriolümpia arsti ja õppejõuna, Tallinna Psühhiaatriakliiniku (“Seewaldi” haigemaja) psüh­hiaatri ja osakonnajuhatajana üle 25 aasta; olnud Eesti Karskusliidu juhataja. Ülevaade varasemast publitsistikast avaldatud artiklikogumike sarjas “Tervene vaimu läbi”. Erialaselt täiendanud end välisriikides ja ka Eestis; osaleb erialakomisjonide töös; pikaaegne õppejõud Sisekaitseakadeemias.

 

 

[ot-gallery url=”gallery/j%c3%bcri-ennet-esitleb-viru-keskuse-3-korruse-raamatupoes-oma-uut-raamatut-v%c3%a4ljavalitu”]