OHMYGOSSIP — 14.-15. septembrini toimuvatel SEB 16. Tartu Rattamaratoni üritustel on järjekordselt kohal ka SA TÜK Lastefondi vabatahtlikud, kes ootavad fondi mängumaa telki kõiki lapsi endaga aega veetma.

Laupäeval lõbustatakse pisikesi maratoonareid Tartus Tähtvere spordipargis, kus leiavad aset TILLUsõit ja MINImaraton. Lapsi oodatakse fondi telki mängima, joonistama, klotse laduma ning koos Vanemuise Kollaste Kassidega meisterdama ja teatri kohta teadmisi saama. Kohal on ka Lastefondi maskott Mõmmik, kes osaleb traditsioonilisel maskottide tõukerattavõistlusel. Kõigil soovijatel on võimalus end koos Mõmmikuga pildistada, foto saadetakse ka pildilolija(te)le e-mailile.

Lastefondi mängumaa telk on ühtlasi ka kohtumispaigaks kaotsi läinud laste ja nende vanemate vahel. Seega, kui tuhandete laste seas keegi oma ema-isa ära kaotab, tuleks laps tuua fondi telki, kus hakatakse tegelema tema vanemate otsimisega.

Rattamaratoni põhipäeval, 15. septembril on Lastefondi vabatahtlikud Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses võistlejaid finišisse ootamas ning kaasaelajatele seltsi pakkumas. Ringi jalutab fondi maskott Mõmmik, kellega saab ka pühapäeval pilti teha.

Kõik fondi vabatahtlike poolt pakutavad tegevused on maratoni külastajatele tasuta. Soovi korral saab Lastefondi kaudu abistada haigeid lapsi väikese annetusega, mis suunatakse liigesehaigete laste ravivesivõimlemise toetamiseks (vaata SIIT).

Klubi Tartu Maratoni ürituste projektijuht Kunnar Karu sõnul on Lastefondi vabatahtlikud ning maskott Mõmmik aastate jooksul kujunenud Klubi Tartu Maratoni lasteürituste lahutamatuks osaks. “Kes teine veel oskaks lastega nii rõõmsalt mängida kui mitte Mõmmik ning Lastefondi vabatahtlikud?” muigab ta, rõhutades samas ka Lastefondi praktilist otstarvet: “Kuna tihtipeale tuleb lastel oodata, kuni noorem või vanem vend-õde-sõber rajal on, siis vajavad lapsed lisategevusi. Lastefondi telk, kus neil on võimalik aega veeta, on selleks suurepärane võimalus. Seda just oma mitmekülgsete ja huvitavate tegevustega ning rõõmsate, abivalmis noorte vabatahtlikega!”