OHMYGOSSIP — Tallinna ja Tartu Kaubamajas on sellest nädalast avatud Uuskasutuskeskuse kogumispunkt, kuhu edaspidi saab kasutatud rõivaid ja jalatseid ära anda aastaringselt. Valdav osa kogutud esemetest annetatakse erinevate organisatsioonide kaudu abivajajaile.

„Oleme koostöös Uuskasutuskeskusega hooajalisi kogumiskampaaniaid korraldanud juba 2009. aastast ja need on osutunud nii populaarseks ning oodatuks, et tundus mõistlik avada Kaubamajas püsiv kogumispunkt,“ selgitas Kaubamaja ASi turundusdirektor Anne-Liis Ostov.

„Nende viie aasta jooksul on ühiselt kokku kogutud ca 300 000 eset, millest enamik on leidnud uue elu inimeste käes, kellel raskel ajal tõesti häda käes on – näiteks paljulapselised pered, kodutud ja kriisiohvrid. Seda toredat traditsiooni tahame kindlasti ka püsiva kogumispunkti puhul jätkata.“

Tallinna ja Tartu Kaubamajas on kasutatud esemete ära andmiseks üles pandud spetsiaalselt selleks otstarbeks disainitud kogumiskastid, kuhu saab rõivad ja jalatsid möödaminnes sisse libistada. Tallinnas asub kogumiskast Naiste Kingamaailmas ja Tartus Naistemaailmas.