66 aastat tagasi avaldas Roswell Daily Record artikli, milles väideti, et kohalikust talust on leitud lendav taldrik. Nüüd kinnitab endine USA keskluureagentuuri (CIA) ametnik, et see oli tõepoolest tõsi. Chase Brandon kinnitab, et tegemist oli õhusõidukiga, mis kindlasti ei olnud meie planeedilt pärit.

Brandon oli ametis salaagendina CIA-s, tegeledes rahvusvahelise terrorismi ja riigipöördekatsete vastase tööga globaalse narkoäri ja relvade smugeldamise alal. Viimased kümme aastat oli tema tööks koordineerida koostööd meelelahutusäri ja kirjastustega. Sel perioodil sattus ta kord CIA peakorteris ajaloolise teabe kollektsiooni osakonda. Seal ringi vaadates silmas mees riiulil kasti sildiga “Roswell“.

Uurides kasti sisu, leidis ta sealt pilte ja kirjalikke materjale, aga ka asju, mille olemust ta keeldub kirjeldamast. Selle põhjal on ta veendunud, et Roswelli UFO-intsident tõepoolest toimus. Brandon on kinnitanud, et CIA saladuse hoidmise ametlik leping ei takista teda edastamast seda infot, mida ta rääkinud on.

Tuumafüüsiku ja ufoloogi Stanton T. Friedmani jaoks ei ole selles infos midagi uut. Friedman tegeles 1970-ndatel Roswelli tunnistajate otsimisega. Sõjaväe esindajad muutsid oma seisukohta üleöö, väites ühel päeval, et avastatud on lendav taldrik, ning järgmisel, et tegemist on lihtsalt ilma uurimiseks välja saadetud, aga alla kukkunud kuumaõhupalliga. Friedman on intervjueerinud paljusid tunnistajaid, kes tõendavad UFO-teooriat. Ta loodab, et Brandoni avalik tunnistus viib selleni, et tõde tuuakse lõpuks täies ulatuses päevavalgele.

CIA on Brandoni avaldust kommenteerides välistanud igasuguse võimaluse, et sellel võiks tõepõhi all olla. Kriitikud on avaldanud arvamust, et tegemist on lihtsalt meedia manipuleerimisega Brandoni poolt, kuna see avalik teadaanne langeb kokku tema kirjutatud raamatut tutvustava tuuriga. Samuti ei avalda Brandon tegelikult mitte midagi uut, mis võiks Roswelli teooriat kinnitada, viidates riigisaladuse hoidmise kohustusele.

Vaata lisaks: