Täna möödus 66 aastat Roswelli intsidendist, mida on oluliseks sündmuseks pidanud juba mitu põlvkonda UFO-entusiaste. Teooriate kohaselt võttis USA sõjavägi enda valdusesse tulnukate allakukkunud õhulaeva, kuid võimude väitel kukkus alla vaid ülisalajane jälgimiseks mõeldud õhupall.

Järgmisel päeval andis New Mexicos asuv sõjabaas välja pressiteate, kus mainiti, et õnnetuses osales lendav taldrik. Umbes 30 aastat lugu väga suurt furoori ei tekitanudki, kuid seitsmekümnendatel kerkis teema üles ja välja ilmusid mitmed tunnistajad, kellel oli väga põnevaid lugusid rääkida.

Et spekulatsioonidele lõppu teha, avaldas USA õhuvägi 1997. aastal 231-leheküljelise raporti pealkirjaga “Case Closed: Final Report on the Roswell Crash” (Juhtum on suletud. Lõplik raport Roswelli õnnetuse kohta). Seal kinnitati, et väidetavad tulnukate laibad, mida tunnistajad kirjeldasid, olid tegelikult elusuuruses katsemannekeenid.

Üks huvi tipphetki oli aga aastal 1995, mil Londonis tegutsev ettevõtja Ray Santilli väitis, et ta sai enda valdusesse filmilindi, millele on jäädvustatud ühe Roswelli tulnuka lahkamine. 2006. aastal ütles aga mees, et tegemist oli päriselt toimunud sündmuste rekonstruktsiooniga.

Vaata lisaks: