Sotsiaalministeerium valmistab ette töötute noorte abistamiseks meedet “Minu esimene töökoht”, mille raames toetakse tööandjat kuni 29aastase töökogemuseta noore tööle võtmisel palga- ja koolituskulude osalise hüvitamisega.

“Minu esimene töökoht” on Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõuniku Jana Rosenfeld’i sõnul Euroopa Liidu noortegarantii raames pakutav noorte töötuse vähendamisele suunatud tegevus. Meedet rahastatakse järgmise struktuurivahendite perioodi (2014-2020) Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

“See on mõeldud töökogemuseta või vähese töökogemusega noortele, kes on end töötuna arvele võtnud,” kirjeldas Rosendeld. “Meede kombineerib tööandjat motiveerivat palgatoetust koolitusega. See tähendab, et tööandjale hüvitatakse teatud aja vältel ja teatud ulatuses noore palkamiseks ja koolituseks tehtud kulud.”

Meetme täpsemad tingimused ja tähtajad on veel kavandamisel.

3. juulil kohtusid ELi peaministrid ja tööministrid Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli kutsel Berliinis, et leida ühiselt lahendusi noorte töötuse probleemile. Kantsler Merkeli hinnangul on noorte tööhõive küsimus hetkel Euroopas kõige pakilisem probleem.