OHMYGOSSIP – Rosmariin on asendamatu abimees igas köögis oma meeldejääva maitse ja unikaalsete tervislike toimete tõttu. Rosmariin sümboliseerib truudust, mäletamist, armastust ja kaitset. Vanasti põletati rosmariini Kreeka templites, sest haldjatele pidavat rosmariinisuits väga meeldima. Seega võib kuivatatud lehti põletada, kui soovitakse leida teed haldjate maale. Põletades rosmariini ja kadakat koos, puhastad õhu nii haigustekitajatest kui ka vanast seismajäänud energiast.

Tütarlaps, pannes padja alla metallraha ja rosmariinioksa, näeb unes oma tulevast meest. Padja või voodi alla pandud rosmariinioks peletab ka halbu unenägusid ja kurje vaime.

Rosmariiniteed juues hoiad halvad energiad kehast eemal. Rosmariiniga tühistatakse kurje loitse ja vangistatakse nende vägi.

Rosmariin on truu armastuse võrdkuju. Taime kasutatakse palju pulmades ja matustel ja suitsuna religioossetel rituaalidel. Äsjaabiellunute kingadesse pandi rosmariini truuduse märgina.

Rosmariini kinkimine tähendab armastust, sõprust ja meelespidamist. Vannivette pandud rosmariin toob ükskõik mis eas naises esile noore neiu. Kümblus äratab iha ja kire. Rosmariin suurendab kirge nii mehes kui ka naises ja avab südame armastusele.

Rosmariiniõli annab suurepärase une, aitab kroonilise väsimuse puhul ja suur abimees ka pohmelli korral. Hingamisteede haiguste korral võta kindlasti appi rosmariiniõli. Südametegevuse häirete korral rosmariin rahustab ja leevendab neid. Ka seedehäirete ja kõhuvalude korral saad abi rosmariiniõlist, samuti aitab see kehast mürke väljutada, puhastades maksa ja korrastades seedelundite tööd.

Pärast trenni aitab rosmariiniõli pingeid maha võtta.

Meie nahk armastab rosmariini, temast on abi dermatiidi, ekseemi, paisete, tselluliidi ja vananeva naha korral. Rosmariin on väga tõhus nõrga mälu puhul, olles hea värskendaja ja taastaja.

Rosmariini ei tohiks kasutada raseduse ja menstruaaltsükli ajal.

Allikas: Väike Ingel Facebooki veebileht