Täna ilmus Delfi Publikus Daily Maily’st rohmakalt refereeritud artikkel, millel kiratseb pealkiri: “Südamlik Hitler! Vaata, mida lasi Hitler oma armsama sünnipäevakingile graveerida.”

Kui Briti meedias (Daily Mail’is) on viidatud selgelt sõnumile kellal, seda ka igaks juhuks jutumärkides, siis meie meedia on pannaud pealkirjaks hüüumärgiga imagopesule sarnaneva hüüatuse, mis jätab väärmulje, et “näe polnudki nii paha”. Minu meelest ei sobi Hitleri nime ette paigutada mitte üheski kontekstis omadussõna “Südamlik”, eriti jäme on seda aga teha pelgalt mõned päevad peale Holokausti ohvrite mäelstuspäeva.

“FOTO: Südamlik Hitler! Vaata, mida lasi Hitler oma armsama sünnipäevakingile graveerida.  Kurikuulsal diktaatoril Adolf Hitleril oli ka pehmem pool ning ajalooürikud räägivad sellest, et kauni Eva Brauniga sidus teda rohkem kui vaid sõprus. Nüüd on ajaloo unustusehõlmast välja ujunud ülihinnaline Eszeha käekell, mis kaunistatud vääriskividega ja valmistatud plaatinast – väärismetallist, mis tänapäeval enam kuigi populaarne pole,” kirjutab Publik.

Leian, et Hitler’it üks kõik millises taustsüsteemis “Südamlikuks” kutsuda on kole. Teise maailmasõja ajal mõrvati Hitleri algatusel Eestis 963 kohalikku juuti; 5572 läti ja leedu juuti; 954 tšehhi juuti, 917 saksa juuti; 185 prantsuse juuti; 16 vene juuti ja 7 soome juuti – kokku 8614 inimest. Mõrvariteks olid okupandid ning nende seas ka mitmed eestlastest kollaborandid. Wannsee konverentsil Berliini äärelinnas teatati, et Eesti on ainsa maana juudivaba. Vaid üksikud Eestisse jäänud juudid pääsesid võikast mõrvamisest.