Facebooki kauaoodatud börsidebüüt ebaõnnestus – esimesel kauplemispäeval suudeti aktsiat hoida õhkõrnas plussis vaid tänu avaliku esmaemissiooni korraldajate tugiostudele. Ehkki esimeste tehingutega kerkis aktsia hind 11 protsenti, 42 dollarini, käis suurem osa kauplemisest selle nimel, et väärtpaberi hind ei langeks alla avaliku esmaemissiooni (IPO) märkimishinna, milleks kujunes 38 dollarit, kirjutab E24.

Piinlikkuse tundmisest investeerimispankurid pääsesid napilt. Facebooki aktsia hind kerkis Nasdaqil päeva lõpuks 23 senti ehk 0,63 protsenti. The Wall Street Journal kirjutas, et aktsia nn stabiliseerivaks agendiks oli investeerimispank Morgan Stanley. See tähendab, et alati, kui aktsia hind hakkas langema 38 dollari lähedale, oli pank sunnitud aktsiaid ostma.

Morgan Stanley oli nimelt aktsiate esmaemissiooni peakorraldaja ja tavaliselt jätavad korraldajad mingi hulga aktsiaid endale – juhul kui nõudlus väärtpaberite järele on liiga suur, saab need müüki paisata. Majanduslehe väitel jätsid korraldajad endale 63 miljonit Facebooki aktsiat koguväärtusega 2,3 miljardit dollarit. Seekord pidid pangad aga aktsiate müümise asemel neid hoopis ostma.