Kõik viitab sellele, et Jaak Aaviksoo tunneb end kaitseministrina kindlamalt. Talle kohe meeldib poisse Afganistani või Iraaki saata, neid seal külastada või hoopis USA-s küberrünnakutest loenguid pidada, kirjutab Lauri Leesi Delfi kolumnis.

Haridusküsimustes on ta ebalev, kordab tihti Kalle Küttise poolt juba tüütuseni korratud lauseid à la puhtad gümnaasiumid teevad lõpu õpilaste kihistumisele või koeral tuleb saba lõigata ühe ropsuga, mitte jupikaupa. Rumal jutt!

Kapitalistlik ühiskond on klassiühiskond, mille tunnuseks ongi elanike kihistumine. Et ühed lapsevanemad ostavad toidukraami Stockmannist, teised Säästumarketist, seda ei saa mitte Miina Härma Gümnaasiumi või Tallinna Reaalkooli süüks veeretada. Ja veel: kuulun nende koerapidajate hulka, kes loomal saba üldse ära ei lõika.

Nii Küttis kui Aaviksoo räägivad tihti endale vastu. Juhtub, et esmaspäeval lausutu on juba reedel pea peale pööratud. Küll lubab minister Riigikogu saalis 220-st gümnaasiumist vaid 80 alles jätta, küll on selleks hoopis teine arv. Kord tuleb koera saba kohe ära lõigata, kord pakutakse selleks 7-8 aastat. Kalle Küttis tunnistas 28.03 Postimehes, et viimase 15 aasta jooksul on Eestis kinni pandud 202 kooli! On’s seda siis vähe? Laske oma rahval veidike hinge tõmmata!

Loe edasi Delfi.ee’st