NordenBladet — Soome rongiliiklus on täna esmaspäeval, 27. juunil kaoses, sest raudteesilla remont, mis pidi lõppema eile pühapäeval lükkus edasi. Seetõttu jäid 5 öörongis lõksu ligi 4000 reisijat. Üks reisija ütles, et on Hämeenlinnas istunud rongis 13 tundi järjest. Ta tahtis sõita eile pühapäeval rongiga Helsingist Rovaniemisse, et minna Sallas asuvasse suvilasse ja nautida valgeid öid, aga rongisõit takerdus Hämeenlinnas, vahendab Helsingin Sanomat.

Rongiliiklus on katkenud Tampere ja Toijola vahel. Öised rongid olid hommikuks graafikust maas 13 tundi. Osa ronge on ootel Tamperes, lisaks seisavad rongid Hämeenlinnas, Parkanos ja Toijalas.

Hämeenlinnas oli hommikul lausa kaks rongi, mis pidid sõitma Rovaniemisse.

Reisija rääkis, et infot on antud väga vähe. Igas magamisvagunis on tablood, aga seal pole mingit infot. Isegi selle kohta polnud infot, kas rongis süüa saab.

Fintraffici andmetel peaks raudteesilla remont lõppema täna esmaspäeval kell 12. Siis hakkavad rongid liikuma. Algul pidid tööd lõppema pühapäeval kella 15-ks.

Rongid on asendatud bussidega, aga busse pole olnud piisavalt. Inimesed ootavad ka busse kaua aega. Reisijatel palutakse valmistuda hilinemisteks.