NordenBladet — Narva Keskraamatukogu ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis käivitavad lugemisväljakutse „Suvi, raamat, jäätis!“, mis innustab lapsi suvekuude jooksul rohkem lugema. Lugemisprogramm sisaldab hulgaliselt erinevaid Põhjala kirjandusteoseid ning pakub lugemislusti nii mudilastele kui ka noortele.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil algava lugemisväljakutse eesmärk on tutvustada Põhjala laste- ja noortekirjandust ning ärgitada noori suvekuudel rohkem lugema.

„Kirjandus on Põhjala kultuuri oluline osa ja meil on hea meel, et saame seda Narva Keskraamatukoguga koostöös piirkonna noortele tutvustada. Julgustame valima raamatuid, mis ei kuulu n.ö kohustusliku kirjanduse hulka, rikastades seeläbi noorte lugemiskogemust ja tutvustades Põhjala autoreid. Tegemist on äärmiselt põneva projektiga. Loodame, et kasvatab piirkonna noorte kirjandushuvi ja nii mõnigi osaleja saab endale lugemispisiku külge,“ – kommenteeris Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva filiaali programmi koordinaator Jevgeni Timoštšuk.

Lugemisväljakutse nimekirjas on ligi 120 laste- ja noorteraamatut – igale vanusegrupile on oma soovituslik nimekiri. Valikus on Põhjala tuntud ja vähemtuntud autorite teoseid ja erinevate kirjandusžanrite näiteid. Nende hulgas Tove Janssoni lustakad muumilood ja Astrid Lindgreni populaarsemad teosed, „Kalevala lood“ ehk Soome eepose ümberjutustus lastele, Rootsi kirjandusauhinna, Augustipreemia, laureaadi Annika Thori raamat noorukite suhetest “Tõde või tagajärjed” ning Norra dramaturgi Henrik Ibseni tuntuim näidend „Nukumaja“

„Osalema on oodatud nii koolieelikud kui ka põhikooli ehk 1.-9. klasside õpilased. Osaleja peab olema Narva Keskraamatukogu või haruraamatukogu lugeja. Kõiki raamatuid saab lugeda kohapeal või koju laenutada. Iga läbiloetud raamatu eest saab kingituseks jäätise ning suve lõpuks pälvib kõige suurema arvu raamatuid läbi lugenud osaleja peaauhinna,“ lisas Narva Keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Anna Kuuli. Osaleja peab olema Narva Keskraamatukogu või haruraamatukogu (Kreenholmi raamatukogu, Energia raamatukogu või Laste Loomemaja Laenutuspunkt) lugeja.

Raamatute nimekirja ja lisateavet lugemisväljakutse kohta leiab Narva Keskraamatukogu kodulehelt www.narvalib.ee/lastekas/archives/8318

Lisateave:

Anna Kuuli
Narva Keskraamatukogu
lasteosakonna juhataja
Malmi tn. 8, 20308 Narva
3593585, 53947316
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jevgeni Timoštšuk
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Programmi koordinaator
+372 51 58 904
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.norden.ee

 

Avafoto: Väljavõte raamatust Muumitrollid
Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis

Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT