NordenBladet — Projektikonkursil on neli uurimis- ja arendusülesannet:

  1. andmekogudes olevate andmete analüüs, mille tulemusena peab selguma, milliseid andmeid ja millisel viisil tuleb hinnata, et oleks võimalik tagada õige sihtrühma abivajaduse tuvastamine (sh tuleb tähelepanu pöörata andmete kvaliteedile ja nende tõlgendamisvõimalustele);
  2. teistes riikides sotsiaal- ja tervisevaldkonnas kasutatavate riskihindamise vahendite ja nende kasutamise kogemuse analüüs, mis aitab kaasa riskihindamise instrumendi väljatöötamisele Eestis;
  3. algoritmidel põhineva riskihindamise töövahendi väljatöötamine potentsiaalse abivajadusega isikute tuvastamiseks ;
  4. algoritmidel põhineva riskihindamise töövahendi valideerimine (KOVides) ja vastavalt sellele töövahendi täiendamine.

Projekti rahastab Sotsiaalministeerium 2022. aastaks eraldatud teadus- ja arendustegevuse lisarahastuse vahenditest ning selle eelarve on 70 000 – 90 000 eurot (lisandub käibemaks).

Projektikonkurss on avatud 17.05.2022 kuni 08.07.2022  kell 17:00. Eeldame, et leping sõlmitakse juulis 2022. a; avakohtumine ja tegeliku töö algus toimuks aga alles septembris; lõppraporti mustand tuleb esitada oktoobri alguses 2023. a.

Taotlused tuleb esitada Eesti Teadusinfosüsteemi keskkonnas www.etis.ee.

Projektikonkursil on oodatud osalema kõik uurimisrühmad või konsortsiumid, mis vastavad tehnilises kirjelduses toodud kvalifitseerumisnõuetele.

Lisainfo: Anu Õun (anu.oun@sm.ee) ja Marion Pajumets (marion.pajumets@sm.ee). Küsimused adresseerige korraga mõlemale.