NordenBladet – Haigekassa hakkab tulevast nädalast vastu võtma koroonavaktsiini tüsistuse saanud inimeste avaldusi. Hüvitist makstakse vaid neile, kelle mured on pikaajalised ja korrektselt arstide poolt fikseeritud.

Alates järgmisest nädalast võtab haigekassa vastu koroonavaktsiini tüsistuse saanute avaldusi. Hüvitist on õigust saada vaid neil, kelle tervisehäda on kestnud vähemalt neli kuud ning on arstide poolt fikseeritud.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste ütles, et seejärel hindab haigekassa tervisedokumentide alusel, vajadusel ka eksperte kaasates, milline on selle tekkinud kahju raskusaste. “Kõige väiksem summa, mida kõige kergemal juhul on võimalik saada, on 2000 eurot ja kõige suurem summa, üliraske tervisekahjustuse korral või ka surma korral on 100 000 eurot,” ütles Paluste.

Taotlusi saab esitada ka tagantjärgi ning seda võivad esitada ka need, kes seni pole ravimiametit tüsistusest teavitanud. Ravimiamet on tänaseks saanud üle 7000 teatise, neist 350 puhul on tegu olnud tõsisema tervisekahjustusega.

Näiteks Soomes võib taotleda hüvitist juhul, kui pärast koroonavaktsiini tekkinud tervisehäda on kestnud kauem kui kaks nädalat või on selle kõrvaldamiseks kulunud enam kui 86 eurot.