NordenBladet — L´Oréal-UNESCO „Naised teaduses“ noorte talentide Baltikumi programmi saab kandideerida 22. märtsini 2022.

Eesti, Läti ja Leedu väljapaistvatele naisteadlastele antakse seitse 6000 euro suurust uurimistoetust. Lisaks nomineeritakse igast Balti riigist üks auhinnasaaja L’Oréali ja UNESCO rahvusvahelisele tõusvate talentide ühiskonkursile (International Rising Talent).

Eestis antakse konkursipõhiselt välja kaks auhinda: üks uurimistoetus kuni 40-aastasele doktorikraadiga naisteadlasele oma uuringute elluviimiseks ja teine kuni 40-aastasele naisdoktorandile oma doktoritöö aluseks olevate uuringute lõpetamiseks.

Konkureerima oodatakse neid, kelle uuringud kuuluvad arvuti-, info- ja tehnikateaduste, loodus- ja keskkonnateaduste, matemaatika, füüsika ja materjaliteaduste valdkonda.

L´Oréal-UNESCO „Naised teaduses“ noorte talentide Baltikumi programm toimib koostöös Läti, Leedu ja Eesti teaduste akadeemiate ning UNESCO rahvuslike komisjonidega. Tegu on ainsa programmiga Baltikumis, mis toetab spetsiaalselt naisteadlaste ametialast arengut ja nende jaoks oluliste eesmärkide saavutamist.

Lisainfo

Kontakt kandideerimisprotsessi puudutavate küsimuste korral: fwis@attach.lv

Kontakt meediapäringute korral:

Karin Laar

Korporatiivkommunikatsiooni ja meediajuht Baltikumis

L’Oreal Poland & Baltic HUB

Karin.LAAR@loreal.com

Projekti koduleht: www.forwomeninscience.com

UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni veebileht: http://www.unesco.ee/