NordenBladet – Veebruaris teenindas Tallinna lennujaam 127 503 reisijat, mida oli ligi viis korda rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil, ent kriisieelse mahuga võrreldes jäi reisijate arv 65 protsendi tasemele. Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul mõjus reisijate arvule positiivselt kuu lõpus alanud koolivaheaeg.

“Veebruari reisijate arv oli lennujaama vaates väga hea ning võrreldes jaanuariga tõusis ka lendude keskmine täituvus, olles veebruaris 57 protsenti,” ütles Pärgmäe pressiteates ning rõhutas, et vaatamata pingelisele olukorrale Ukrainas, on lendamine täna ohutu ning lennuliiklus Tallinna lennujaamast toimub tavapäraselt.

“Mõistame inimeste muret lendamise pärast, kuid saame kinnitada, et lennud Euroopa riikidesse ja turismisihtkohtadesse toimuvad täiesti ohututel marsruutidel,” lausus ta.

Veebruaris toimusid Tallinnast regulaarlennud 32 sihtkohta ning lende teostas 12 erinevat lennufirmat, millest suurimad olid Ryanair 26-protsenise ja Air Baltic 20 protsendi suuruse reisijate turuosaga. Tellimuslende kasutas 12 protsenti kõigist reisijatest ning hooajale omaselt lennati peamiselt Egiptusesse ja Kanaari saartele.

Veebruaris toimus 2314 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 83 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Regionaalseid lennujaamasid läbis veebruaris kokku 2863 reisijat. “Regionaalsete lennujaamade reisijate arvud püsisid heal tasemel, mis on märgiks nende olulisusest ühenduste pakkumisel,” rääkis Pärgmäe ning lisas, et algaval suvehooajal on plaanis ka lennuühendus Tartu–Helsingi liinil ning 5. mail toimub Pärnu–Helsingi avalend.

Kuressaare lennujaama läbis veebruaris 1971 reisijat, mida oli 23 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Tallinna ja Kuressaare vahelist regulaarliini opereerib lennufirma NyxAir, tehes 12 lendu nädalas ATR-45 tüüpi lennukiga.

Kärdla lennujaama läbis veebruaris 558 reisijat, mida on mullusega võrreldes 19 protsenti rohkem. Kärdla–Tallinn liinil teeb lennufirma Transaviabaltika samuti 12 lendu nädalas.

Ruhnu lennuvälja läbis veebruaris 195 reisijat, kellest 60 protsenti lendasid Pärnusse ja 40 protsenti Kuressaarde. Reisijate arv püsis eelmise aasta tasemel.

Pärnu lennujaamas teenindati veebruaris 119 reisijat. Tartu lennujaama läbis 20 reisijat ja teostati 253 lennuoperatsiooni. Valdava osa lendudest moodustasid Eesti Lennuakadeemia õppelennud.

Avafoto: Tallinn (NordenBladet)