NordenBladet – Venemaa on Ukraina piiri lähedale koondanud üle 100 000 sõjaväelase. 10–20. veebruaril toimuvad ka ühised õppused Valgevenega. Ukraina on seetõttu Vene sõjaväe poolt ümber piiratud.

“Kuigi ulatuslikud õppused kogu riigis jätkuvad, siis mõned lõuna ja lääne sõjaväeringkondade üksused lõpetasid oma õppused ja alustasid baasidesse naasmist. Lõuna ja lääne sõjaväeringkonna üksused on oma ülesanded täitnud ning hakkavad täna liikuma baasidesse,” ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov, vahendab uudisteagentuur Interfax.

Venemaa börsid reageerisid kaitseministeeriumi teatele positiivselt. Rubla väärtus tõusis 1,5 protsendi võrra. Langes ka nafta hind. Rahvusvahelise energia võrdlusaluse Brenti toornafta hind langes 1,5 protsendi võrra ja on nüüd 94 dollarit barreli kohta. USA-s kaubeldava toornafta WTI hind on 92,88 dollarit barreli kohta.

Üleeuroopaline aktsiaindeks STOXX 600 tõusis 1,1 protsenti. USA S&P 500 tõusis 1,1 protsenti. Esmaspäeval mõlemad indeksid langesid järsult, mille põhjustas USA hoiatus, et Venemaa võib varsti Ukrainat rünnata, vahendas Financial Times.