NordenBladet – President Alar Karis nimetas Eesti uueks suursaadikuks ÜRO juures Rein Tammsaare.

Välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler Tammsaar vahetab New Yorgis välja Sven Jürgensoni, kes on sellel ametikohal olnud alates 2015. aasta augustist. Jürgensoni ametiaja sisse jäi ka Eesti kampaania võitmaks kohta ÜRO Julgeolekunõukogus ning aastad 2020–2021, kui Eesti oli Julgeolekunõukogu valitud liige.

Tammsaar on töötanud välisministeeriumis alates 1994. aastast. Ta on olnud peaministri välisnõunik, töötanud Eesti saatkonnas Moskvas ning Euroopa Liidu esinduses Venemaal, EL-i välispoliitikajuhi Javier Solana poliitikaüksuses Brüsselis ning Eesti esindajana Euroopa Liidu poliitika- ja julgeolekukomitees (PSC) Brüsselis.

Tammsaar on lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli magistrantuuri rahvusvaheliste suhete erialal. Samuti on Tammsaar lõpetanud Eesti Diplomaatide Kooli ning Madridi Diplomaatia Kooli spetsialiseerudes rahvusvahelistele suhetele ning õppinud Tartu Ülikooli doktorantuuris politoloogiat. Kõrghariduse sai ta Tallinna Pedagoogilises Instituudis filoloogia erialal.

Karis nimetas ka Merle Pajula Eesti suursaadikuks ja alaliseks esindajaks Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri juures, Tuumarelvastuse Üldise Keelustamise Lepingu Organisatsiooni ettevalmistava komisjoni juures ning ÜRO Viini esinduse juures, asukohaga Viinis. Sama otsusega kutsus sellelt kohalt tagasi Toomas Kuke.

Lisaks nimetas president Ingrid Ameri suursaadikuks Araabia Riikide Liiga juures, asukohaga Kairos ning kutsus tagasi seni sel kohal töötanud Miko Haljase. Haljas on alates augustist 2019 töötanud Eesti suursaadikuna Egiptuses.