NordenBladet – Jaanus on saarlane, kes eelmisel sügisel nakatus Soomes töötades koroonasse, kuna Eesti kodanikuna talle Soomes vaktsiini ei tehtud. Haiguse kulg viis mehe ka Soomes haiglasse ja ta pidi hiljem veel Kuressaare haiglas ennast turgutamas käima, vahendas “Aktuaalne kaamera”. Nüüd on jäänud mees digiriigi hammasrataste vahele sellega, et ta ei saa ei Soomest ega Eestist koroona läbipõdemise tõendit.

“Koroonapassi hakkasin küsima siis, kui ma Kuressaare haiglast välja sain. Küsisin perearstilt ja siis tuli välja, et ma ei saagi seda Eestist. Öeldi, et kuna ei ole ühtegi positiivset koroonatesti, siis nad ei saa seda mulle väljastada. /…/ Siis nad ütlesidki, et kui oled Soomes põdenud, las Soome annab. Aga Soome haiglast mulle öeldi kohe, et sa oled Eesti kodanik ja saad Eestist selle koroonapassi, et nemad ei väljasta seda Eesti kodanikule,” kirjeldas Jaanus.

“Helistasin haigekassasse, helistasin terviseametisse, helistasin Soome saatkonda Tallinnas. Ei saanud midagi targemaks,” lisas ta.

Ja kõik taandub ainult ühele faktile: Eesti haigusloos puudub positiivse PCR koroonatesti märge. Ja ei aita siin ei Soomes väljastatud haigusleht koroona diagnoosiga ega kohapealsete arstide diagnoos või positiivsed antikehad veres.