NordenBladet — Soome terviseamet, mis seni suhtus söögikohtade sulgemisse skeptiliselt, soovitab nüüd baaride, pubide, karaokebaaride ja ööklubide sulgemist vähemalt 3 nädalaks korraga. Terviseameti info kohaselt tuleks see sulgemine teha ära võimalikult ruttu. Terviseameti hinnangul praegused piirangud töötavad, aga need ei hoia piisavalt ära haiglaravi koormuse kasvu, vahendab MTV.

Terviseamet saatis eile vastava kirja sotsiaal- ja terviseministeeriumile. Terviseameti hinnangul vähendab baaride ja klubide sulgemine inimestevahelisi kontakte ja sellega epideemia paisumist ning haiglakoormuse kasvu.

Ameti hinnangul võib aga kolm nädalat olla liiga lühike aeg ja võimalik, et see sulg pikeneb veelgi. Soome valitsuse koroona töögrupp peaks tegema otsuse nädala lõpus.

Valitsuses on seni olnud erimeelsused selles osas, kas söögikohtade sulgemiseks vajalikud kriteeriumid on täidetud. Praegu on aga haiglas juba üle 600 koroonapatsiendi ja olukorda peetakse kriitiliseks. Sotsiaal- ja terviseministeerium ning minister Krista Kiuru toetavad söögikohtade täielikku sulgemist. Valitsuserakondadest ei pea söögikohtade sulgemist vajalikuks keskerakond.

Alates eilsest, 12. jaanuarist piirati söögikohtade tegevust nii, et need peavad olema suletud alates kella 18-st. Alkoholi müük tuleb lõpetada kell 17. Piirangud kehtivad üle terve Soome.