NordenBladet – Käre talv on juba mitu nädalat Eestis. Eelmine nädal oli nii külm, et meil külmus vannitoas kolmeks päevaks dushi toru kinni. Tavaliselt kui nii juhtub, lükkan vannitoas elektriradiaatori sisse, no aga kuidas sa raatsid, kui elektri hind ületab kõik normaalsuspiirid. 7. detsembril tõusis hind üle 1000 euro megavatt-tunni kohta (vt. SIIT). Lõin külmunud torudele käega ning läksime hoopis SPA-sse.

Õnneks saab nüüd jälgida tänu meie enda IT-osakonna tublile tööle NordenBladet´ist igapäevaseid elektri hindu (iga päeva elektri hinnad SIIN). Vaatan iga päev värskest tabelist millal elekter soodne ning plaanin kulukamad tegevused odavamale elektrihinna ajale. Olen sellega juba viimase kuu ajaga kõvasti kokku hoidnud! Elektri hinna tabel on kõigile tasuta kättesaadav – vaata kas NordenBladet.ee esilehelt arvutis või telefonis.

Kui aga külm ning kallis elektrihind kõrvale jätta, siis on õues mega ilus – täiuslikult kaunis talveilm, lumine imedemaa, rahu, vaikus, tasakaal! Maal elades leiab inimene tasakaalu, mis linnas kaduma kipub! Elu maal ON REAALSELT SUPER VÕRRATU!!!! Mul elab siin aia taga metsas kolm hirve või metskitse… ei tea täpselt (SIIT näete kui armsad nad meil on), kes regulaarselt mul aias söömas käivad (parim saak neile on kompostihunnikusse viidud õunad).




Neljapäeval käisme taas Estonia kontserdisaalis operetti vaatamas. Peale seda, kui blogisin operetist “Krahv Luxemburg” (loe SIIT), kus krahvi rollis astus üles ooperisolist Reigo Tamm ning kirjutasin, et ma pole küll suurim operettide fänn aga et see oli täitsa lahe etteaste, saatis Reigo mulle kirja ning ütles, et soovitab vaadata ka Ungari päritolu Austria helilooja F. Lehari operetti “Lõbus lesk” (hinnainfo: pilet 25.20 EUR). Käisime kuulamas ja tõesti oli tore! Reigo astus taaskord üles krahvi rollis – seekord oli ta Danilo Danilovitsch. Etteastele lisasid vürtsi ka tubli kunstnikutöö – lavakujundus ning toredad kostüümid. Nii armas, kui saan blogile tagasisidet ning soovitusi, mida kuulama-vaatama minna. Aitäh! Nüüd võiks keegi soovitada mulle Põhjamaiseid operette ka, mida Eesti rahvusooperis või Soomes, Rootsis kuulata 🙂

Pärast operetti hüppasime Solarise toidupoest läbi ning võtsime Solarise parklast auto. 16.- eur paari tunni parkimise eest! See tundus küll kallis, eriti kui võrrelda opereti pigem soodsa hinnaga.


Mis me siis veel teinud oleme? Mis veel toimunud on?

Estella Elisheva käis Oscari sünnipäeval (Lasnamäel Snipers Paintball Klubi´s paintballi mängimas) ning pärast istusime kõik koos ning nautisime Allani vanemate pool tema venna valmistatud uhkeid klubivõileibu (oli vist selline nimi?). Ma polegi varem nii uhket ja rohke kattega võileiba söönud! Tõeline gurmeevõileib!





Teisipäeval, 07.detsembril oli Marguse 52-aasta sünnipäev (minu eksmees ja laste isa). Ta sai lastega teisipäeval kokku ja lapsi koju tuues kutsusin ta sisse – tegin üllatustordi ning lapsed andsid oma kingitused üle. Mõlemad tegid armsa kaardi, Estella kinkis lipsu ning Ivanka oma maalitud akrüülmaali nimega “Ivanka ja isa”, mis oli pool aastat üleval ka Eesti Rahva Muuseumis näitusel. Ivanka maalist olen varem juttu teinud ka meie ElishevaShoshana.com blogis SIIN. See oli esimene kord, kui istusime ühe laua taga mina, Allan, Margus ja lapsed.




Meie majas käib kogu aeg üks küpsetamine ja kokkamine.. nüüd algas ka pipargoogi hooaeg ning detsembrikuine pühade hooaeg tõmbab tuure üles. Kellel veel kingid ostmata, siis detsembri lõpuni saate sõbrahinnaga Elisheva & Shoshana käsitöökosmeetikat ja hooldustooteid soetada! Leia sooduskood ja ostuinfo SIIT!

Estella tegi just juustu-küüslaugu määret ning Ivanka kaunistas piparkooke. Nüüd hakkan kohe end välja sättima. Täna toimub “Eesti otsib superstaari” superfinaal Saku Suurhallis!

Ilusat pühapäeva õhtut! Homseni!


Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Tartus V SPA-s ja Vorbusel, Comedy Estonia ´Sügistuur´ ja palju muud põnevat!
Helena-Reet: PÕHJALIK ülevaade minu nädalast ning OH KUI TORE MEHED, ET TE OLEMAS OLETE!
Helena-Reet: Operett “Krahv Luxemburg”, Timmerite vestlusõhtu Vatican Tallinnas ja pühapäevane isadepäev
Helena-Reet: Kingituste valmistamisest, ilutoodete tellimusest ja remondist lastetoas! MÕELDUD-TEHTUD! + SUUR GALERII
Helena-Reet: Nädalavahetus Pärnus (Viiking SPA hotell, restoranid Steffani ja Kolhethi) ning laste koolivaheajast…
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…