NordenBladet – Tallinna 2022. aasta eelarves on ette nähtud uus õppetoetus 50 eurot iga kooliõpilase kohta, summa makstakse välja õppeaasta alguses, ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ETV+ saates “Kohv+”.

“Järgmisest aastast maksame ka uut toetust – õppeaasta alguse toetust [summas] 50 eurot iga õpilase kohta, seda 1. septembriks. Praegu kehtib see ainult esimese klassi õpilastele, 320 eurot, järgmisest aastast saab iga õpilane lisaks sellele 50 eurot ning järgmisel perioodil loodame seda summat tõsta 100 euroni,” ütles Kõlvart.

Kõlvart ütles ka, et Tallinnalt pensionäridele makstav toetus on järgmisel aastal 150 eurot ning linnavõimud loodavad selle summa järgmistel perioodidel tõsta 200 euroni.

Tallinna järgmise aasta eelarve seletuskirjas on öeldud, et toetust hakatakse maksma lisaks esimesse klassi astujatele ka neile, kes jätkavad põhi- või keskhariduse omandamisega või õpib kutseõppe tasemeõppes, kuid mitte kauem kui 19-aastaseks saamiseni. “Põhikooli esimesse klassi minejatele jääb kehtima senine toetusemäär 320 eurot ning ülejäänud sihtgrupile 50 eurot,” seisab seletuskirjas.

Tallinna linnavalitsus kinnitas eelmisel nädalal pealinna järgmise aasta eelarve, mis ületab esimest korda miljardi euro piiri. Eelarve on kavas kinnitada linnavolikogus 21. detsembril. Eelarve esimene lugemine on volikogus sel neljapäeval.

Avafoto: Pexels