NordenBladet – Kõigepealt, ILUSAT MEESTEPÄEVA ARMASAD MEHED!! Mis me naised ilma teieta teeks?! Ei me teieta saa! 🙂 Nagu ikka, ei tea ma, kust blogi alustada ning mida jutust välja jätta, sest kajastamist väärt infot koguneb nii palju. Päeva kaupa blogida oleks vist tõesti lihtsam… Aga püüan nädala tähtsündmused teieni tuua.

ESMASPÄEV – Tegime Eesti ja Soome NordenBladeti lehele laheda rakenduse – elektrihindade ülevaate: ELEKTRI HINNA SPIKRI.

Luban, et nende jaoks, kes armastavad kokku hoida, on elektrihinna spikker elu muutev. Eesti elektrihinnad on viimasel ajal väga kõrged ning vahel nii kõrged, et mõistlik on sellel ajal vähem elektrit tarbida (näiteks liha kolm tundi ahjus ei maksa vaaritada ning pesu pesemine oleks ka mõistlikum edasi lükata). Hea näide on 15.novembril tehtud Eesti ja Soome elektrihinna võrdlus. Vahe on nii suur! (vt. allpool tehtud võrdlustabelit)

Meie tabel on väga kergesti mõistetav (nagu valgusfoor, mis rohelisega näitab soodsaid hindu, kollasega keskmiseid hindu (10-20 euro senti kWh) ning punasega kuvatakse juba hinda mis on 20+ euro senti kWh kohta. Tabel näitab nii tänaseid kui homseid elektrihindu ning see on nähtav nii veebilehel kui mobiilis. Elektri säästlik kasutamine on ka loodusele hea, nii et igal juhul on mõistlik elektrihindu võrrelda ning õigel ajal tarbida. Loe rakendusest rohkem siit: ELEKTRI HIND LIVE.


Säästmisest rääkides tahaks rääkida ka kuus korda aastas ilmuvast Skandinaavia Vogue´ist. Mulle nii meldib nende ärikontseptsioon – ajakirja saab vaid tellida, poelettidele seega midagi vedelema ei jää. Tellisin korraga kaks esimest (siiani ilmunud) numbrit. Imeline töö, mida Martina Bonnier´i ning tema toimetajate tiimi poolt on tehtud. Iga hingetõmbega on kõrgmoodi ja kvaliteeti tunda nii ajakirjades kui veebis. Hoian pöialt, et tütred suudavad nii edukad olla, et ühel päeval ka meie pisike põhjamaine perebränd Elisheva & Shoshana selle ajakirja kaante vahel oma koha leiab.





TEISIPÄEV
Elektrituru hinnaspikri turundus

Kell tirises vara-vara, et Ivanka kooli viia ning mina olin väsinud-väsinud, sest esmaspäev lükkasime elektri hinna vaatlustabeli laivi ning selle testimine kestis veel poole öö ajal ka. Ka täna on kirjutatud kood alles lapsekingades ning plaanis on teha mitmeid lisasid (näiteks hind ka käibemaksuga) ning samuti plaanime gaasi hinna spikri teha. Kuna huvi ja vastukaja oli suur (no on tõesti ju ka vajalik asi!), siis kaalume teha täienduse, millega blogijad, veebilehtede haldajad või kes iganes on huvitatud, saaksid ka oma lehel seda elektri hinnatabelit kuvada. Kogu teisipäev kulus rakenduse marketingile. Minu soov on, et me kõik saaksime raha säästa!

Ohh jummel, teisipäeval juhtus ka üks päris nõme asi.. Nimelt kui ma Ivankat koolist tõin, siis mu eksmees saatis mulle poole sõidu ajal sõnumi, mille peale ma nii endast välja läksin, et saate aru: MA EKSISIN ÄRA. Ma keerasin teelt, mida ma üheksa aastat olen iga päev sõitnud valesti ära ning täiesti afekti seisundis sõitsin kuni olin ühtäkki 40 km kodust eemal. Pidasin siis auto kinni, helistasin Allanile, rahunesin, lülitasin sisse “Waze” ja sõitsin koju. Mitte juhtub vaid Venemaal vaid juhtub vaid Helena-Reedaga.

⬇⬇⬇ Selline näen ma padjanäoga välja 😀


KOLMAPÄEV
Bernie alpi karjakoer ning komöödiaetendus “NUTA või NAERA”.

Minu endisel naabrinaisel (jah sellel samal, kes teeb imelist Napoleoni torti), sündisid paari kuu eest koeral kutsikad 🐶. Hullumaja kui armsad. Juba 2012 aastal plaanisin, et võtan endale koera.. Tegin sellest lausa kaks blogi: Me võtame koera VOL1 alapealkirjaga “Milleks meile koer, milline koer ja kuidas mees nõusse rääkida” ja VOL2 alapealkirjaga “Ettevalmistused”. Mhmmm.. siiani mul koera veel pole. Põhiline põhjus on tegelikult see, et koer on siduv. Kui on palju tööreise, siis looma pidada pole mõistlik. Kass erandlikult saab mõne päeva ka omaette suurepäraselt hakkama. Igatahes, tal on veel kaks isast kutsut järel ja no ma pidin “nii igaks juhuks” neid vaatamas käima. 🙂


Kultuurisündmusi tuleb uksest ja aknast. Kolmapäevaks planeerisime Keila Kutuurimajas toimuva Henrik Normanni juubelietenduse “NUTA või NAERA” (pileti hind per face 21.90 EUR), kus ta astus lavale koos särava Brigitte Susanne Hundiga. Brigitte on peaaegu nagu noor Anu Saagim… tegelikult ei tea, kas nii on õige öelda, sest Anu Saagim näeb aastaid mitte vanem kui 35 välja ning teda bravuuriga ületada tegelikult vist keegi ei suuda. Okei, see selleks. Mõte on selles, et Brigitte on tubli ja hakkaja ning väga lahe ja isegi inspireeriv on vaadata, kuidas ta jõudsalt meelelahtusmaastikul möllab ning enesekindlalt oma rida ajab. Ja Normann on tõesti tunnustust väärt! Vahel on küll olnud tunne, et ta ei suuda oma Maie-rollist välja tulla aga see on pigem selline kõrvaline hädaldamine minu poolt. Komöödia on erinevatest žanritest kõige raskem. Püüdke te häid nalju välja mõelda ja aastaid rahvast naerutada.. Pole kerge. Väga sõbralik õhkkond oli üritusel ning tore õhtu oli. Muuseas, kõigile Normanni fännidele soovitan tema värskelt ilmunud raamatut: “Tee nalja, Normann“!

NELJAPÄEV – Päev perele ja lastele.

Kuna ma nüüd jälgin igapäevaselt ka ise aktiivselt elektri hindu, siis nädala algul kõrgete hindadega pesu pesta ei raatsinud. Eilseks oli see-eest kogunenud mega hunnik musta pesu, mida siis eile soodsama elektrihinnaga pesema kukkusin. Pesin mitu masinatäit pesu, koristasin, kiitsin meest, silitasin kassi ning tegelesin lastega. Ivankaga käin juba aastaid üks ühele eraõpetajaga saviringis ning tema arengut on lausa lust kõrvalt jälgida. Käsitöö on meil peres kõrgelt hinnas. Hetkel valmistame juba mitu tundi keraamilisi kingitusi sõpradele. Neid samu kauneid savinõusid alles valmimisjärgus näete SIIT. On ju lahedad? Ma olen ise nii vaimustuses nendest Ivanka loodud lumememme-nuppudega nõudest.




REEDE – Rahvusvaheline meestepäev.

Meie majas peetakse igasugustest tähtpäevadest väga lugu, sest me armastame väga süüa ning meile meeldib ka kui on põhjust juua 😀 hahaaaa. Täna lapsed kooli ei läinud, Estella Elisheva on kaks nädalat koduõppel ja Ivanka Shoshana jätsime ka täna koju. Magasime pikalt, tegin mõnusa hommikusöögi (tatrapuder, muna, oliivid, värske kurk, maitseroheline ja hapukoor) ning siis läksin hambaarstile. Käisin teist korda Unimed kliinikus Jelena Jegorova juures ja pean ütlema, et ta on esimene hambaarst mu elus, kes ei koonerda tuimestusega.. ikka teine tera on hambaarstil käia, kui ei pea seda puurimisvalu kannatama. Seejärel tulin koju, pool nägu täiesti tuim ning hakkasin meestepäeva lauda katma. Küpsetasin krõbeda kanafilee, makaronid ning kõrvale pakkusin konservherneid, kodujuustu ning tomati-hapukoore salatit. Magustoiduks valmistasin aga mahlase kohupiima – vahukoore tordi rohke mandli ja banaani kattega.

Musid-kallid! Ja tänase blogi lõpetuseks veel üks kord: ELAGU MEHED! Tore et olete olemas, minu meelest võiks iga päev teie päeva tähistada 🙂
Järgmise korrani!

Ning meeleolu loomiseks meestele ka üks vahva lugu: Yaki-Da – I Saw You Dancing

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:

Helena-Reet: Operett “Krahv Luxemburg”, Timmerite vestlusõhtu Vatican Tallinnas ja pühapäevane isadepäev
Helena-Reet: Kingituste valmistamisest, ilutoodete tellimusest ja remondist lastetoas! MÕELDUD-TEHTUD! + SUUR GALERII
Helena-Reet: Nädalavahetus Pärnus (Viiking SPA hotell, restoranid Steffani ja Kolhethi) ning laste koolivaheajast…
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!