NordenBladet – Olen viimasel ajal suur Piletilevi klient (loe: kultuuritarbija). Olgu tegu teatri, opereti, muusikali, kontserdi, stand-up etenduse, kabareeõhtu või siis vestlusõhtuga. Hea on näha, mis maalimas toimub, ennast kodu-töö rutiinist välja tuua ning mulle meeldib ka koos Allaniga kvaliteetaega veeta. Püüame leida igal nädalal aega iseendale (avastame uusi restorane, SPA-sid, näituseid, matkaradu jne.).

Novembri esimesel nädalal käisime rahvusooperis Estonia Franz Lehári operetti “Krahv Luxemburg” vaatamas (hinnainfo: sissepääs ühele 38.90 EUR). Selle lavastajaks ja kunstnikuks on Thomas Mika ning krahvi rolli täitis imeline Reigo Tamm. Reigo on paljudele kindlasti tuttav ka sarjast “Alo”, kus ta mängis Reinu poega Ahtit. Saal oli rahvast puupüsti täis ning õhtu oli väga tore! Kuigi ma pole just suurim operettide fänn, pean tunnistama, et see oli täitsa 5+.




Eelmisesse nädalavahetusse jäi klubi Vatican külastus ning isadepäev.

Laupäev Vatican Tallinnas (Pärnu mnt 3, 10143 Tallinn). 
Kuna meile väga meeldis Viru hotelli Merineitsi restoranis veedetud kabareeõhtu (varietees käigust loe SIIT), mis sisaldas nii show´d kui õhtusööki, siis püüdsin leida midagi sarnast, kus oleks nii à la carte menüü kui ka meelelahutus. Selleks osutus “Avameelne vestlusõhtu Timmeritega“, mis leidis aset Tammsaare pargi klubis Vatican. Olin veidi uudishimulik ka.. tahtsin näha, mismoodi selline vestlusõhtu välja võiks näha. 😀

Õhtu koos sissepääsu (pilet ühele 25.90 EUR) + toitudega oli küll päris kulukas aga nii see raha teenimine ju ettevõtjatel käibki. Nagu Kirsti ise ütles, siis (kivid)vääriskristallid, mida kalli hinna eest esoteerika poest ostate ja silitate ei too rikkust kellelegi, vaid ikka töö. No vott.. Nii ta on, usun ise ka nii. Kirsti ning tema tütar Merily on kahtlemata töökad – ühtviisi head nõiad, psühholoogid, kui ka kõne pidajad (tele- ja raadiokogemusi vist pole vaja mainidagi). Õnneks ei läinud jutt ka liiga müstiliseks ega kommertslikuks (noh et, leiame kõigil teil nüüd mingi probleemi, mida siis saate raha eest minu juurde lahendama tulla 😀 hahaaa).

Mida maitsvat sõime?
Eelroaks valisime Buffalo kanatiivad sinihallitusjuustukastmega (9EUR), Salati grillitud kanaga (10EUR). Põhiroaks võtsime mõlemad Veise sisefilee (21EUR praad), mis koosnes kartuligratäänist, pastinaagipüreest, karamelliseeritud sibulast, kisstomatist ja chimchurrist. Ning magustoiduks Soolakaramelli-juustukoogi (5EUR/tk). Joogiks pudel Cava Clos Amador Brut´i, mille hinnaks kohapeal kujunes 35EUR/ pudel. Algul menüüd nähes tundus, et menüü on “suht tavaline ja igav”.. aga toidud olid väga maitsvad! Soovitan! Täitsa omaette klass oli kanatiibade kaste!! Yummmm!!

Nii et taaskord mõnus ja kordaläinud õhtu!










Isadepäev oli meil sellel aastal viies vaatuses ja algas juba laupäeval.

Esimene vaatus: Ivanka Shoshana (13) veetis terve laupäeva isaga. Nad käisid mitmel näitusel, Vesivärava Café´s ning kinos. Laupäev ongi ca 3-4 korda kuus Ivanka ja isa päev. Margus tuleb võtab ta kell kümme-üksteist minu juurest peale ja siis toob nelja-viie paiku tagasi.

Teine vaatus: Pühapäeva hommik kodus. Kuna Allan mängib Estella ja Ivanka elus juba üle aasta igapäevaselt suurt rolli, siis tegid nad ka talle vahva isadepäeva kaardi. Allan või Onu-Allan nagu nad kutsuvad, on neile nagu boonus-isa, lisa täiskasvanu nende elus. Mina katsin ilusa laua, millelt ei puudunud ka ise valmistatud küpsisetort. (PS! Hahaaa.. vaadake millise näljase näoga kass akna taga tuppa laskmist ootab … elu maal …)





Kolmas vaatus: Estella Elisheva (15)  joonistas isale kauni isadepäeva kaardi ning küpsetas pool päeva šokolaadi-brownie torti. Allan käis kaks korda poes, et oleks ÕIGE jahu ja ÕIGE kaunistus. Ta sättis igat kaunistust mitu korda ümber, sest kuna isa näeb nii harva (ta kohtub isaga vaid  3-4 korda kuus pühapäeviti paar tundi), siis pidi tort ilmtingimata täiesti täiuslik olema. Tort tuligi kaunis ja ahvatlev. Estella sättis selle Ivanka tehtud savitaldrikule ning jäi Margust ootama. Neil oli terve pühapäev plaanitud (kino jne). Tavaliselt nad käivad kas padelit või lauatennist mängimas ning söömas (enamasti käivad Ülemiste Lidos).

Neljas vaatus: Mina, Allan ja Ivanka läksime Mõiku minu isale head isadepäeva soovima. Ka minu isa sai mõnusa isetehtud küpsisetordi ning Ivanka oli vanaisale koolis toreda kaardi teinud. Läksime täitsa ette teatamata, sest ema läheb viimasel ajal nii kergelt pabinasse iga asja peale. Muidu oleks ta kohe, et “Appi, mis ma lauale panen” ja “Issand milline mu soeng välja näeb” või “Ohh, ma ei jõua selleks ajaks koristada piisavalt” jne. Kuna tal alati on mida lauale panna (pluss võtame ka ise alati midagi kaasa) ning soeng on shikk ja kodu alati korras, siis säästsime teda liigsest närveldamisest.

Viies vaatus: Läksime Allani isale õnne soovima. Ka tema isa sai isevalmistatud tordi – Napoleoni tordi. Selle koogi küpsetamise au seekord siiski mulle ei kuulunud. Tellisin selle oma endiselt naabrinaiselt, kes teeb lihtsalt maailma parimat Napoleoni kooki. Olen mitu korda tema juures “praktikal” käinud, ehk ühel heal päeval teen sama hästi 🙂 Allani vanemate poole tuli isadepäeva tähistama ka tema vend Ardo oma perega. Üheskoos veetsime mõnusa (ja maitsva) päeva!




Selleks korraks kõik! Kallistan! 🙂

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:

Helena-Reet: Kingituste valmistamisest, ilutoodete tellimusest ja remondist lastetoas! MÕELDUD-TEHTUD! + SUUR GALERII
Helena-Reet: Nädalavahetus Pärnus (Viiking SPA hotell, restoranid Steffani ja Kolhethi) ning laste koolivaheajast…
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!