NordenBladet – Alles see oli, kui juulis nädal aega jutti oma koguperenäitust ülesse seadsmime. Möödunud nädalavahetusel käisime Tartus, et üle kolme kuu Eesti Rahva Muuseumis üleval olnud näitus taas kokku pakkida. Külastajate vahel, kes ERM´i osalussaalis meie E&S ravimtaime-mängust osa võtsid, loosisisime väja ka 5 eksklusiivset Elisheva & Shoshana kinkekomplekti!

Kui näituse ülespanek vajas palju eeltööd, planeermist, ehitamist ning aega (panime mitmekesi üle nädala näitust ülesse), siis asjade mahavõtmise ja kokkupakkimisega saime kiiremini hakkama. Kui näituse tarvis viisime Tallinnast viis korda Tartusse ERM´is eksponeeritavaid maale, savinõusid, ravimtaimi ja E&S tooteid, siis enamuse kunsti väljapanekust transportisime tagasi ühe korraga. Imestasin isegi, kui palju on võimalik ühte autosse asju paigutada! Hahaaa.

Hommikusöök restoranis Tikupoiss (Paiaristi, Imavere küla, 72401). Hetkel mu lemmikuim peatuspaik Tallinn-Tartu maanteel. Hinnad on küll sutsu kallid, aga toidud see-eest väga maitsvad. Ostsime Allaniga nende mõnusaid moonisaiu ka kaasa!



Eesti Rahva Muuseum oma mitmekülgsete ja imeliste väljapanekute ning hiiglaslike muuseumiruumidega on ühtviisi tuntud ja populaarne nii Eestis, Baltikumis kui Skandinaavia riikides. Oma kunsti esitlemine ERM ´is on iga kunstniku elu unistus! Olen üks vähestest õnnelikest, kes võib öelda, et see unistus on täitunud! Vähe sellest, olin nii õnnelik kui kuulsin, et huvi meie näituse vastu oli väga suur ning näituse külastatavus lõi rekordeid, vaatamata sellele, et oli nö koroonaaeg. Tore oli kuulda, et minu näitusesaal oli kogu aeg rahvast täis! See kajastus ka loosi osalussiltidel (neid oli nii palju!) ning tegelikult juba ka näituse avamisel, kuhu kogunes suur osa Eesti kultuuri koorekihist. Ning jah, pean mainima ja teatama suure uhkusega — MINU NÄITUST KÜLASTAS NING AVAMISEL VÕTTIS SÕNA KA EESTI UUEKS PRESIDENDIKS VALITUD HR. ALAR KARIS!!! How cool is that?! Jaaaah, näpistage mind! Niiiiii vinge! Nii tore!!!!! Super kompliment meile! AITÄH!!!! 🙂

ERM lõi suvel lained ka oma fantastilise muinasjutunäitusega, mis samaaegselt “Meie koduse nõiaköögi” näitusega maha läks ning ootab nüüd üles-seadmist uues riigis! ERM´i näituste juht Kristjan Raba paljastas, et hetkel soovib näitust omale eksponeerimiseks juba neli riiki! WOW!

Olen saanud teilt väga palju küsimusi stiilis: Tahan teha oma näitust, mida tegema peaksin?, Kuidas korraldada näitust?,  Milliste asjadega peab arvestama näituse korraldamisel?, Kus saaks teha oma näitust? Kes saavad teha oma näitust? Kas näituse tegemise eest makstakse või tuleb ise maksta? Mis kulud on seotud näituse korraldamisega?, Kui palju maksab näituse korraldamine?, Millest peaks alustama, kui tahad teha oma näitust?, Kas mina saaksin ka Eesti Rahva Muuseumis oma näitust korralda?, Kuidas saaks oma kunstile kajastust? jne jne.. Selliseid küsimusi on tulnud väga väga palju. Lubasin Eesti Rahva Muuseumile, et avaldan nende kodulehel (erm.ee) ka näituse blogi — kindlasti see tuleb! Arvan, et kõige mõistlikum olekski see teha küsimus-vastus stiilis. Kui see teoks saab, siis annan teile lingi kindlasti ka siinses blogis, et saaksite seda lugema minna! 🙂

Allpool natuke pilte näitusest ja selle üles-seadmisest.. + meie lõunasöök ERM´i restoranis Pööripäev (Muuseumi tee 2, 61714 Tartu)… ning siis juba loosimise juurde!!!






















Loosimine!!! Kõik, kes meie näitust külastasid, said osaleda ka ekskusiivses loosis. Selleks tegime sellise vahva mängu, kus tuli tabelist leida erinevad ravimtaimed – kummel, võilill, nurmenukk, angervaks, põdrakanep, aasristik, raudrohi, astelpaju ja palderjan. Kõigi vahel, kes mängisid seda mängu ning jätsid oma sedeli meie loosikasti, loosisime välja VIIS VÕITJAT!

Võitjatele saadame luksusliku kingikoti Elisheva & Shoshana toodetega!

Viis võitjat on:

Ronja Kask
Allan Padar
Rain Roball
Kätlin Väär
Lily Laanemäe

Aitäh kõigile osalejatele ning palju õnne võitjatele! Võtame teiega ühendust ning lepime kokku, kuhu teile kingipaki saadame!







Ja tänase blogi lõpetuseks..

Ma tahan südamest tänada Eesti Rahva Muuseumi. Oli väga väga meeldiv, inspireeriv ja tore teiega koostööd teha! Suur suur aitäh teile selle võimaluse eest! Tänutäheks kinkisin muuseumile ka ühe oma maali – “Hundinui, mida pole”. Maalist saate lähemalt lugeda SIIT ja SIIT. Allpool maali üle andmas ERMi näituste korraldamise direktorile Kristjan Rabale.

AITÄH! 🙂

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!