NordenBladet — Riigikogus moodustatud toetusrühma eesmärk on kaasa aidata e-kaubanduse õiguskeskkonna arendamisele, mis tagaks siinsetele ettevõtjatele ausa konkurentsikeskkonna, tooks riigile maksutulu, elavdaks eksporti ja võimaldaks klientide mugavat teenindamist.

E-kaubanduse toetusrühma esimehe Marko Tormi sõnul on e-kaubandus viimastel aastatel kasvanud kiires tempos nagu on kasvanud ka selle mõju majanduse käekäigule. „Tegemist on tänapäevase ja hoogsalt edeneva sektoriga, kus hõivatute osakaal suureneb iga-aastaselt,“ ütles ta.

„E-kaubandus moodustab kogu kaubandusest viiendiku, olles samas kiires kasvus. Valdkonna olulisemaid tegijaid koondavasse katusorganisatsiooni Eesti E-kaubanduse Liitu kuulub ligi 400 ettevõtet,“ rääkis Torm.

Tormi hinnangul on toetusrühma loomisel oluline e-kaubanduse teemade üle arutlemine ja kitsaskohtade mõistmine ka parlamentaarsel tasandil. „See tähendab vahetut kontakti sektoriga ja sõnumeid valdkonna ettevõtjaid koondavatelt esindusorganisatsoonidelt. Sektori väljakutseid sisuliselt mõistev seadusandja on siht, mille poole soovime liikuda,“ lisas Torm.

Toetusrühma liikmed

E-kaubanduse toetusrühma aseesimees on Raimond Kaljulaid ning toetusrühma kuuluvad ka Toomas Kivimägi, Jüri Jaanson, Kristina Šmigun-Vähi, Sven Sester, Timo Suslov, Kaido Höövelson, Aivar Viidik, Tiiu Aro, Riho Breivel, Kalvi Kõva, Andrus Seeme, Toomas Järveoja, Helmen Kütt ja Annely Akkermann.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 67 parlamendirühma ja 90 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri