NordenBladet — Soome maksuportaalile TalousTaito esitati küsimus: Kui maksu on makstud ettenähtust suuremas summas, kas maksutagastust saab ette küsida? Inimene märkis, et sissetulek on tänavu jäänud palju väiksemaks kui eelmisel aastal ja kuigi uuele maksukaardile sai kirjutatud kinnipeetava tulumaksu määraks null, siis ikkagi on makstud praeguseks käesoleva aasta eest rohkem makse kui aasta tulude põhjal oleks vaja. Inimene küsib, kas ta saab enammakstud maksuraha tagasi küsida, või peab ootama kuni järgmise aasta suve või sügiseni.

Vastab maksujurist Tero Hämeenaho:

Kahjuks ei saa tagastust ette küsida.

Tänavuse 2021. aasta eest enam makstud maksusumma saab tagasi koos järgmise aasta maksutagastusega. maksutagastusi makstakse välja järgmise aasta juunist kuni detsembrini vastavalt sellele, kuidas laenuvad maksuandmed käesoleva, 2021. aasta kohta.

Veidi lohutust pakub enammakstud maksusummale tasutav intress, mis on tänavusel aastal 0,5 protsenti.

Et makse liiga palju ei koguneks, on kasulik maksukaardi andmeid jälgida terve aasta vältel, et saaks reageerida maksuprotsendi muutmiseks ühes või teises suunas. Maksukaarti saab vajadusel aastas mitu korda muuta.

Uue maksukaardi saamiseks on mitu võimalust:

Omaveros,
täites paberil blanketi,
külastades maksuameti bürood või
helistades numbril 029 497 000.