NordenBladet — Norra terviseameti direktori asetäitja Geir Bukholm ütles, et koroona saab nüüd võrdsustada teiste hingamisteede haigustega. Norras on 83 protsenti üle 18-aastastest täisealistest kahe doosiga koroona vastu vaktsineeritud ja 90 protsenti on saanud ühe doosi, vahendab VG.

Bukholm ütles, et praeguses faasis saab koroona võrdsustada teiste hingamisteede haiguste nagu gripiga, mis esinevad igal hooajal.

Norra otsuse taga on Bukholmi sõnul asjaolu, et enamus ohustatud gruppidesse kuuluvaid inimesi on ära vaktsineeritud. Kuigi koroona levib, on haiglaravil vähe inimesi. Seetõttu ei ohusta koroona enam ravisüsteemi võimekust.

Bukholmi väitel on vaktsineeritud inimeste haigusnähud nakatumise korral enamasti leebed. See tähendab, et koroona võib võrdsustada hooajalise gripi ja RS-viirusega. RS-viirus on eriti ohtlik vastsündinutele.

Bukholm ütles, et see ei tähenda, et pandeemia oleks möödas. Gripiga ei saa mängida. Norras oodatakse nüüd rasket gripitalve, kuna möödunud talvel ei saanud gripp piirangute tõttu levida.

Norra terviseameti viroloog Karoline Bragstad ütles, et koroonast enam ohustab inimesi eeloleval sügisel ja talvel hoopis gripp. Koroona vastu on enamus inimesi vaktsineeritud, vahendab NRK.

Tavalisel gripihooajal sureb Norras gripi tagajärjel 900 inimest ja haiglasse satub 5000 inimest. Norras registreeriti eile esmaspäeval 679 uut koroonaga nakatumist.