Air Balticu juht, kelle lahkumist soovib nüüd ka Läti peaminister, sõnas, et ei hoia oma kohast kümne küünega kinni, kuid ei nõustu ka poliitikute määratava asendajaga. “Lennufirma juhatus peab koosnema professionaalidest. Air Baltic on endiselt elus ja jätkab tegutsemist. Lennufirma kasvas, kuna selles töötasid professionaalid ja mitte poliitikute määratud inimesed,” kommenteeris Flick, kirjutab Leta.

Läti peaminister Valdis Dombrovksis ütles täna, et riik ei anna lennufirmale abiraha, kui selle eesotsas jätkab tegutsemist Flick. “Kui Flick ja firma teine väikeosanik Baltic Aviation Systems (BAS), ei nõustu riigi nõudmistega, võttes arvesse eelmisi kogemusi firma aktsiakapitali suurendamisega, ei ole riik nõus lennufirmasse investeerima,” teatas riigijuht.

Läti valitsus nõustus eile Air Balticut raskustest välja aitama, kuid esitas selleks kindlad nõudmised. Üheks neist on ettevõtte juhtkonna väljavahetamine.

Firma vajab praegu 63 miljoni lati suurust rahasüsti. Otsustada tuleb, kas riik investeerib sellest pool otse firmasse või väljastatakse uusi aktsiaid. Riigile kuulub ettevõttest 52,6 protsenti, ülejäänud on BASi omanduses. Viimasest pool kuulub omakorda Air Balticu juhile Bertolt Flickile.