Jõusaal on üks sellistest kohtadest, kuhu inimesed lähevad lõõgastuma, et unustada tööprobleemid ning samas ka koht kuhu inimesed lähevad midagi enda keha jaoks head tegema.

Täpselt nagu ka igal pool mujal, on ka sellel kohal olemas kirjutamata reeglid ja etiketid, millest me peaksime kinni pidama – me ju ei taha olla üks nii-öelda häiriv element. Uurige siit mõningaid asju, mida Te ei tohiks teha jõusaalis olles.

1. Kasutage ühte masinat korraga
Üks tobedamaid asju, mida jõusaalides tehakse on see, et kasutatakse ühte masinat lühikest aega ja hüpatakse kohe järgmise kallale, ja nii edasi. Paljudes jõusaalides kasutatakse spetsiaalseid programme. Muidugi ollakse pahased, kui kõik masinad on koguaeg hõivatud. Sellepärast peaksite kasutama ühte masinat pikemalt. Ja muidugi, see on ju kasulik Teie füüsilisele vormile.

2. Pühkige masin puhtaks peale kasutamist

Kui Te kipute palju higistama, siis pühkige masinad peale kasutamist puhtaks. See pole just kõige meeldivam, kui järgmine inimene peab Teie higist masinat hakkama puhastama. Ja mudugi, bakterid ja nakkushaigused levivad ju nii, seega kandke alati rätikut kaasas.

3. Peske ennast puhtaks enne jõusaali minekut

Pole hullemat kui see, kui Teil on kuum ja hingeldate, ning esimesel hingetõmbe ajal Teie kõrval olev mees treenib ning tõstab käed üles ja Ta higihais võtab Teid pildituks. Alati enne jõusaali minekut peate käima pesemas ja kasutama regulaarselt deodoranti ja higipulka. Te kindlasti vajuksite maa alla, kui keegi ütleks Teile, et haisete jubedalt higi järele.

4. Ärge rääkige valjusti
Me ju kõik teame, et jõusaal pole just koht, kus oodatakse täielikku vaikust. Veenduge, et inimene, kellega soovite vestelda, asub Teie läheduses. On väga raske keskenduda, eriti raskuseid tõstes, kui kõrvaolev mees hakkab järsku karjudes rääkima, kus Ta veetis oma pühad või millise auto Ta endale ostis. Kui Te soovite kellegagi rääkida, siis tehke seda vaikselt – eriti kui jutustame kellegagi, kes äsja saabus jõusaali.

5. Ärge lööge igale naisterahvale külge

See võib tulla üllatusena, kuid jah, ka naised käivad jõusaalis end treenimas. Kui naisel on kõrvaklapid peas või loeb raamatut, siis Ta ilmselgelt tahab omaette olla. Seega, jätke oma külgelöömise laused teiste kohtade jaoks. Jõusaalis olles on mõtekas naised rahule jätta.

Pidage alati meeles, et see naine võib kohtamas käia mõne musklis mehega, kes samas jõusaalis treenib – arvatavasti poleks sellel mehel hea meel, kui Te lööte külge Ta tüdruksõbrale.

6. Ärge olge takistuseks, kui keegi treenib end peeglite ees

Paljud inimesed arvavad, et peeglid on seetõttu jõusaalides, et kõik saaksid ennast imetleda sealt. Vale! Tegelikult on peeglitel väga omapärane eesmärk. Nende abil me saame näha, kas teeme harjutusi õigesti, seega ärge kõndige või seiske peeglitel ees, kui keegi treenib seal.

7. Valige sobiv hetk küsimuse esitamiseks

Kui Te soovite teada, kuidas mingi masin töötab, siis oodake vähemalt nii kaua, kuni Teie kõrval olev inimene on oma harjutustega ühel pool. Kindlasti on palju inimesi, kes Teid aitaksid, kuid ärge esitage liiga palju küsimusi. Aeg on raha ja inimesed tulevad jõusaali kindla eesmärgi nimel.

8. Ärge visake hantleid põrandale

Peale teatud harjutusi viskavad paljud inimesed suvaliselt hantlid vastu põrandat, nii et terve jõusaal väriseb. See pole mitte ainult tüütu vaid ka ohtlik, sest võite kogemata kedagi vigastada. Isegi kui Te tahate paista kõva mehena, ärge seda siiski tehke.

9. Ärge tüüdake musklites mehi

Kulturistide ja heade kehadega inimeste käest küsitakse tihti, et millseid steroide nad kasutavad. Ärge arvake kohe, et kõik kulturistid kasutavad illegaalseid steroide. Nad on oma musklid saavutanud raske tööga. See on põhjus, miks nad võivad solvuda, kui küsite steroidide kohta. Inimesed näevad palju vaeva oma kehaga. See nõuab palju tööd.

Allikas: TOPSHOP