Lääne-Virumaalt pärit fotograaf Merike Tiivits tegi juuli lõpus Eesti esimesed veealused pulmafotod. Veealune pildistamine on talle ammu huvi pakkunud ning esialgne unistus oli selle tarbeks lausa stuudiosse bassein paigaldada, kirjutab Virumaa Teataja.

20. juulil toimus Rakveres Aqva spaa välibasseinis omapärane tegevus – kaks ülikondades ja pulmakleitides paljasjalgset paari hüppasid aga basseini ning õhukindlalt pakendatud aparaadiga fotograaf püüdis neid vesises keskkonnas pildile.

Kust tuli teil idee vee all pildistada? “Veealuse pildistamise idee sündis juba aasta-paar tagasi, ent hoopis teisel kujul – soovisin oma stuudiot, kus oleks akvaarium või bassein. Nüüd on teistmoodi läinud, akvaariumist sai bassein väljaspool stuudiot,” räägib fotograaf Merike Tiivits.

“Teistmoodi lähenemised on mind alati paelunud. Fotograafia seisukohalt üldreeglite murdmist teevad nüüd muidugi paljud – kuna ju öeldi, et vastu päikest ei pildistata, on see praegu väga popp. Muutus on toimunud ka stuudioportreede puhul – keegi ei tahagi enam klassikalist fotot, vaid pigem ikka lõbusamaid ja vahvamaid – näiteks on kõigil ühtemoodi sokid jalas. Ja beebiootuse pildid ning aktid olid vanasti ju täiesti tabu.”