P, 14. august 2011, Tartu

Augusti teisel nädalavahetusel saavad kõik aktiivse eluviisi hindajad end rulliuiskudel mõnusalt tunda, kui toimub SEB 5. Tartu Rulluisumaraton. 13.–14. augustini peetava spordisündmuse näol on tegemist kaepäevase meeleoluka kogupereüritusega, kus tegevust leiavad professionaalid, harrastajad ja pühapäevasportlased.

Seekordsel Tartu Rulluisumaratonil on juubelihõngu tõesti ka tunda. “Võrreldes varasemate aastatega toimuvad võistlused pikenenud rajal – distantsideks 42 km ja 21 km. Sestap oleme nüüd samal kaardil teiste maailmas toimuvate analoogsete maratonidega. Esimest korda Tartu Rulluisumaratoni ajaloos pakume sel aastal osalejatele haaravat ja pealtvaatajatele vaatemängulist rulluisusprindi võistlust,” tutvustab uuendusi võistluste direktor Kunnar Karu.

Uuendusi on ka lastesõitudes. “Tõstsime lastesõidud põhisõitudest päev varasemaks. Selline muudatus pakub vanematele senisest rahulikuma võimaluse saata lapsed rajale laupäeval ning ise võistelda pühapäeval. Pühapäevaste põhisõitude ajal on aga soovijatel võimalik jätta lapsed Lastefondi telgis tegutsevasse hoidu – nii saavad kõik emad-isad ise rahuliku südamega rajale minna,” ütleb Karu ning lisab, et korraldajad ootavad kahel päeval kokku üritusele osalema ligi 2000 rulluisusõpra.

SEB 5. Tartu Rulluisumaraton saab avalöögi laupäeval, 13. augustil, kui toimuvad 1. Tartu Rulluisusprint ning lastele mõeldud TILLUsõit ja MINImaraton. Pühapäeval ootavad rullisõpru aga juba põhirajad, vastavalt soovile kas siis maraton pikkusega 42 km või poolmaraton 21 km. Tartu Rulluisumaratonile saab registreerida 13. augustini. Soodsamalt saab end kirja panna 22. juulini.

Tõeliselt sportlikele pakub SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni kõrval võimalusi enda proovile panemiseks ka TriStar111 Estonia triatlon, mis toimub 6.-7. augustini Otepääl. Koostöös Tartu Rulluisumaratoniga luuakse huvilistele teist aastat järjest võimalus lühikese ajaperioodi jooksul tegeleda rulluisutamise, ujumise, rattasõidu ja jooksuga. Neile, kes oma treenitust tõsisemalt proovile tahavad panna, on heaks mõõdupuuks kahe võistluse ühisarvestus, kus parimad selgitatakse välja triatlonil ja rulluisutamises saadud finišiaegade liitmisel.

Lisainfot Tartu Rulluisumaratoni kohta leiate aadressilt www.tartumaraton.ee

Lisainfot TriStar111 Estonia triatloni kohta aadressilt www.tristar.ee