NordenBladet — Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtub täna Jūrmalas Läti, Leedu ja Ühendkuningriigi kolleegidega, et kõneleda viimastest välispoliitilistest arengutest ning parlamentaarse koostöö edendamisest.

Mihkelsoni sõnul on kohtumise keskmes Balti regiooni julgeoleku, idapartnerluse ning desinformatsiooni levikuga seotud teemad. „Kindlasti kõneleme Venemaa suurõppusest Zapad ja sellega seotud julgeolekuohtudest ning loomulikult ka hetkeolukorrast Afganistanis,“ rääkis väliskomisjoni esimees. „Samuti käsitleme ühe teemana Euroopa, Ameerika Ühendriikide ning Hiina strateegilist kolmnurka ning arutame kolme Balti riigi ja Ühendkuningriigi parlamentide edasisi koostöövõimalusi,“ lisas ta.Homme jätkub väliskomisjoni esimehe visiit Ādaži sõjaväebaasi külastamisega.

Kohtumisel osalevad lisaks Mihkelsonile Läti Seimi väliskomisjoni esimees Rihards Kols, Leedu Seimi väliskomisjoni esimees Žygimantas Pavilionis ning Ühendkuningriigi parlamendi Alamkoja väliskomisjoni esimees Tom Tugendhat.