NordenBladet — Viis kolmapäeva ja viis komöödiapärli – 4. augustil algav ETV2 põhjamaade filmikuu toob vaatajateni heatujufilmid Rootsist, Taanist, Soomest, Islandilt ja Norrast. Kõik filmid jõuavad tele-ekraanile esimest korda, paljusid pole Eesti publik siinmail näinud isegi kinodes.

Põhjamaade filmikuu aitavad ETV2 ekraanile tuua Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) esindus Eestis ja Norra, Soome, Taani ning Rootsi saatkonnad Eestis.

PMN-i kultuurinõuniku Andra Heinati sõnul on see jätk eelmise aasta edukale filmikuule: ”Tihti on nii, et kui mõtled Põhjamaade filmide, sarjade või raamatute peale, kerkib silme ette valdavalt nordic noir – sünged mõrvalood, tumedad teemad ja katkised inimesed. Põhjamaade filmikuuga soovime näidata Põhjamaise loomingu teist ja palju helgemat külge. Augustikuus linastuvad komöödiad on mõnus ja vaimukas vahepala, mis praegusel keerulisel ajal meile kõigile marjaks ära kulub.”

Filmikuu raames jõuab eetrisse viis filmi erinevatest Skandinaavia riikidest. Kõik filmid linastuvad ETV2 ekraanil kolmapäeviti kell 21.30 ja on hiljem järelvaadatavad veebikanalis jupiter.err.ee.