NordenBladet — Kui seni pääses Soomest Eestisse täiesti vabalt, siis esmaspäevast 2. augustist on Soome kantud Eestis kollasesse nimekirja. See tähendab, et Soomest Eestisse sõitjatelt nõutakse tõendit koroona vastu vaktsineerimise, koroonahaiguse läbipõdemise või negatiivse koroonatesti kohta.

Praegu on aga reisimine kahe riigi vahel nii vähene, et Tallink Silja ega Eckerö Line ei näe mingeid suuri muutusi, vahendab Yle.

Küll aga võib Tallinnas maaletuleku aeg pikeneda seoses uue korraga, kus kontrollitakse koroonatõendeid.

Soomest Eestisse tulijatel on võimalik teha laeva peal koroona kiirtest. Test on tasuline. Alla 12-aastased lapsed testi tegema ei pea.

Olukord muutub keeruliseks neil, kel Eestis tehtud test osutub positiiveks. Seetõttu soovitatakse inimestel end juba enne reisi testida.

Soomes on koroonaga nakatumine kasvanud, aga Eestis on kasv olnud veel kiirem ja Eesti on nakatumiste arvu poolest Soomest mööda läinud. Pühapäevase seisuga oli Soomes 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta 130 nakatumist, Eestis aga 138.

Kuigi koroonaga nakatumiste arv Soomes kiiresti kasvab, alustas Tallink pärast pooleteise aata pikkust pausi pühapäeval kruiise Helsingi ja Stockholmi vahel. Laev väljub ülepäeviti.