NordenBladet – Kolmapäeval saatsin noorema tütre Ivanka Shoshana (kahel esimesel pildil) Mõiku vanaema ja vanaisa juurde ning tegin ettevalmistusi neljapäevaseks Tartu sõiduks. Minu Eesti Rahva Muuseumis (ERM´is) toimuv kunstinäitus avab uksed juba juulis ning seetõttu on käed jalad tööd täis. Kuna see on minu elu esimene näitus ning kohe nii auväärses kohas, siis pabistan hirmsasti. Tahaks ju, et kõik oleks täiuslik ja et inimestele meeldiks 🙂 Õnneks ERM´i poolel on nö “kõik vanad kalad ees”, kel pikaaegne näituste korraldamise kogemus ning kes annavad omapoolseid kuldaväärt soovitusi ning pakuvad nii vaimset, füüsilist kui ka materjaalset tuge. Tipptasemel meeskond! Reaalselt, tundub, et olen mega blessed! Aitäh!

Startisime Sakust Tartusse neljapäeva hommikul. Läksime nagu alati läbi Rapla ja Türi, kus tuhlasime antiigi- ja vanavarapoodides. ERM´is olime kell 14.00. Laadisime asjad maha (seekord viisin enamuse keraamikat) ning arutasime koos näituse juhi Kristjan Raba ja näituse meistrimehe Arvi´iga näituse ruumiplaani. Kuhu tuleb sein, kuhu riiul, mis kuhu seinale läheb jne. Õnneks on ERM´i poolt abis mitu meistrimeest (Arvi Tragel ja Tiit Sibul), kes minu kavandi järgi tugi-konstruktsiooni ehitavad. Juuli algul paneme kõik püsti ning ma usun, et juuli teisest nädalast saab juba näitust külastada!!!! OMG!!!! Näpistage mind, kui see reaalsuseks saab! Oleme Ivanka Shoshana´ga selleks kaks aastat vaeva näinud (maalinud ja koos keraamikat teinud) ning kuna näitusel esitleme ka oma kaubamärki Elisheva & Shoshana (vaata rohkem meie brändist siit –> ElishevaShoshana.com), siis tuleb see näitus meie kolme (minu ja kahe tütre ühisnäitus). How cool is that?! So excited!!!

Tegin meie keraamikast enne näitusele viimist ka pilte, aga kahjuks tegin nii vales valguses ja kiiruga, et 99% pilte ebaõnnestusid täielikult. Kahetsen kohe, et professionaalset fotograafi appi ei võtnud. Aga loodame, et näitusel jäävad kõik nõud terveks ning et saan neid ka kunagi hiljem rahulikult üles pildistada ja müüki panna.

(blogi jätkub peale galeriid)










Peale ERM´is käiku läksin kõigepealt noorema õe Hanna-Liisa poole ning peale seda suundusime vanema õe poole. Tartus käik on selle poolest alati ekstra lahe, et näeb õdesid ka! Ja mul on reaalselt maailma kõige lahedamad, andekamad ja toredamad õed!! Allanil (minu uuel mehel), oli ka Tartus töö-alane kohtumine ja tal juhtus sinna sõites väike avarii (nimelt püüdis ta vanalinnas suurt dziipi väikesest kangialusest läbi pressida, et otse kontori õuele saada ja sõitis kogemata pool külge autol maha … hahaaa.. no juhtub. Õnneks on olemas selline asi nagu Kaskokindlustus.)

Jah, ma pole teile sellest ju tegelikult rääkinud veel.  ://  Läksin oma mehest ja kahe lapse isast, kellega elasime üle 17 aasta koos,  ca pooleteise aasta eest lõplikult lahku. Püüdsime küll oma suhet aastaid päästa, aga see polnud ühel hetkel enam võimalik. Kasvasime lihtsalt lahku. Lahkuminekud on rasked ja nõmedad ja ütlen ausalt, et see on nii keeruline ja valus teema, et ma ka täna veel ei tunne, et tahaks / suudaks seda teemat avalikult väga pikalt ja laialt lahata. Lühidalt ütlen vaid seda, et jah, ma ei ela enam oma pikaaegse elukaaslase ja kahe armsa tütre isa Margusega (51) koos ja et jah, mul on juba üle aasta väga tore, armastav ja hea uus elukaaslane –  Allan (35), kellega olen väga väga õnnelik koos. Mulle vahel tundub, et tänapäeva mehed vananevad kiirelt, lasevad end lõdvaks, muutuvad kas laisaks või passiivseks ning naised vajavad enda kõrvale nooremaid, elujõulisemaid ning tegusamaid mehi! See muster, et vanem mees ja noorem naine maailmas enam ei tööta. Vähemalt minu puhul on nii. Täiesti normaalne on see, et tegus ja edukas naine sobib paremini kokku hoopis 5-15 aastat noorema mehega.

Aga tagasi blogi juurde. ERM´is käidud ja avarii tehtud :D, läksime poodi ning siis  Emajõe äärde Vorbusele vanema õe Marie ja tema uue abikaasa Raido poole. Õhtul nautisime head ja paremat, mängisime pokkerit, käisime saunas, rääkisime juttu, nautisime toitu ning sai palju nalja, kui mehed otsustasid end kiilaks ajada. Hahaaaa. No lihtsalt tuli selline mõte. No ja vaadake seda taevast! Müstiline!

XOXO

















Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!
Helena-Reet: Kuldne võtmekimp, millega avanevad taevaväravad; eilsed askeldused aias + mega hea KARULAUGUSALATI RETSEPT!
Helena-Reet: Emadepäev + Maikuu toimetused aias
Helena-Reet: Lag ba-Omer, Volbripäev, Teeme ära!, Loomaaias käik, “Pingviinipoeg Lolo seiklused” jpm. + nagu ikka mõnded mõnusad TOIDUJUTUD!
Helena-Reet: Kokkuvõte möödunud nädalatest + PALJU PILTE!