NordenBladet – Ivanka Shoshana sai sellel aastal kaks sünnipäeva – ühe 16. mail, kui oli Ivanka ja Estella külalistega ühissünnipäev ning teise 23. mail, kui oli tema õige sünnipäev. Minu tibu juba 13-aastane! Tegin talle veelkord torti, minu tehtud vahukoorega maasika-banaani küpsisetort on terve pere lemmik. Ameerikast saatis tädi Katrin (minu vanema õe tütar) talle sünnipäevaks ka ammu ihaldatud ‘The Loud House’ pehmed mänguasjad – Lana ja Luna, mis jõudsid sellel nädalal Eestisse. Nukk Lisa, mida ta ka väga soovis, oli Nickelodeon´i poest kahjuks otsas. Nickelodeon meeldib talle väga ning ta ütles, et kui ta 18 saab, siis soovib seda kindlasti külastada. Tore, kui inimsel on soovid, eesmärgid, olgu nad millised tahes! Usun, et täpselt visualiseeritud unistused ongi need, mis meid elus edasi viivad!

Enamus kingitused sai Ivanka juba 16. mail, nii et õigel päeval, 23.mail sai ta minult südamega valmistatud koduse tordi (lisasin kaunisuseks ka Oreo küpsiseid – tema suured lemmikud!) ja Ivankale tema isa poolt saadetud rahale panin natuke juurde ja ostsin talle tema hetke lemmikraamatu Andrus Kivirähk´i “Leiutajateküla Lotte” raamatu teise osa: “Lotte ja kuukivi saladus“. Kodus, kui raamatuga ise ka tutvusin, avastasin, et ohooo.. teise raamatu on kirjutanud mitte Kivirähk vaid hoopis Janno Põldma. Illustratsioonid on ediselt Heiki Ernitsa´lt. Äge raamat, lahe lastefilm! Trio Andrus Kivirähk, Janno Põldma ja Heiki Ernits on minu meelest selle Lotte-saagaga kirjutanud end sama tugevalt ajalukku kui rootsi kirjanik Astrid Lindrgren koos imelise illustraatori Ilon Wiklandiga. Nad on ellu viinud minu ühe isikliku unistuse – kirjutada lasteraamat, vändata sellest film ning “kirsiks tordil” – teha omanimeline lastepark. Super saavutus, I think! Lottemaal (Lotte teemapargis) käisin lastega kui nad olid väikesed, tegelikult võikski sinna millalgi uuesti minna. 🙂

(blogi jätkub peale sünnipäevapilte)






No vaadake minu kassi! Kass ‘Pandu the Cat’ oskab elu nautida igal ajal. Tema jaoks on elu alati luksuslik ja täis naudinguid, kass lihtsalt teab mis hea ja läheb kerglevalt mööda sellest, mis halb. Kui oskaks ise ka nii suur elunautleja olla. Milline luksus see oleks! On, mida õppida! Tunnen tihti, et ma ei oska elu nautida. Püüan seda viga aina enam parandada.

Nüüd aga igapäevaelu juurde! Mul on viimasel ajal nii suur stress/depressioon, et ma tunnen, et ei tule sellega varsti omal käel võib-olla enam toime. Olen närviline, ärritun kergelt, mul on paanikahood, ma ütlen asju, mida hiljem kahetsen, ma kardan tuleviku pärast, tunnen end vastutavana asjade eest, mis ei ole isegi minu vastutada jne. LOODUS ja AED on olnud siiani see, mis mul natukenegi stressi maandab. Tee palju füüsilist ja rasket tööd ja sa ei jõua stressile mõelda – midagi sellist… Harilikult ma naudin aiatöid, viimasel ajal aga põgenen aeda – otsin kramplikult tööd, et muremõtted läheks mujale.

Aiale on see muidugi positiivselt mõjunud 😀 Kõik on nii ilus – lihtne aga ilus! Olen aeda viimasel ajal palju poputanud, palju vaeva ja energiat aeda investeerinud. Näen ilu õitsevas õunapuus, lepatriinus rukkilillel ning mesimummus ploomipuu õites. Ütlen ausalt, et minu jaoks on üks nauditavamaid asju see, kui olen pikalt aias toimetanud ja mingi lõigu valmis saanud.. siis vaatan ja imetlen seda. Mitu korda vaatan ja imetlen (kuigi sisemuses tean, et nädala pärast on kõik jälle umbrohus ja metsik). See on elu maal. Metsik, raske, lihtne, loov, omapärane.

Aed on koht, kuhu ma rahaliselt võin lõputul investeerida. Viimane suurem investeering on uus elupuuhekk. 200 uut taime! Toppelt ei kärise! Nüüd on lisaks kuusehekile aia ümber ka elupuuhekk! Selle mahapanek oli mega suur töö, aga tasus ennast ära! Väga ilus ja armas jäi!

Nädalalõppu jäi hetk ka külalistele… Aastaid tagasi töötasin teleajakirjas Nädal ning tegin intervjuu abielupaariga, kes elasid aastaid Ameerikas San Franciscos. Peale artikli tegemist jäin nendega ka sotsiaalmeedias suhtlema ning korra kohtusin ca 10 aasta eest. Nüüd on nad elu taas Eestis püsti seadnud ja nii tore oli neid näha! Grillisime aias kuni külmaks läks ja rääkisime kõigest, mis vahepeal juhtunud! Viimased kaks pilti meie õhtust (toidulauast). 100% kvaliteetaeg!

Selleks korraks kõik! Kallistan!











Loe ka teisi minu hiljutisi blogipostitusi:
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!
Helena-Reet: Kuldne võtmekimp, millega avanevad taevaväravad; eilsed askeldused aias + mega hea KARULAUGUSALATI RETSEPT!
Helena-Reet: Emadepäev + Maikuu toimetused aias
Helena-Reet: Lag ba-Omer, Volbripäev, Teeme ära!, Loomaaias käik, “Pingviinipoeg Lolo seiklused” jpm. + nagu ikka mõnded mõnusad TOIDUJUTUD!
Helena-Reet: Kokkuvõte möödunud nädalatest + PALJU PILTE!