Facebook on loonud koostöös Skype’iga uue videokõnede-teenuse, kinnitades kuulujutte, mis ringlesid blogosfääris juba ligi nädala. Ühtlasi annab Mark Zuckerberg teada, et lähinädalatel ja -kuudel on Facebookis tõeline “uute asjade hooaeg”, kirjutab The Financial Times, vahendab E24.

Zuckerberg on võtnud otsustavalt sihikule Google’i, eriti viimase uue suhtlusvõrgustiku Google+. “Ma usun, et lähima viie aasta põhiteemaks kujuneb maailma ühendamine,” ütles Zuckerberg, kes tõotas möödunud nädalal, et Facebooki uued võimalused saavad olema “aukartustäratavad”.

Gartner Researchi analüütik Ray Valdes leiab, et Skype’i integreerimise ümber üleskeerutatud meediakära ei suuda varjata fakti, et mitmete võimaluste vallas (grupivideo, käepärane grupihaldus) on Google+ tugevasti eest ära läinud.

Skype’i tegevjuht Tony Bates oli siiralt rõõmus võimaluse üle liituda maailma suurima sotsiaalvõrgustikuga, mis peaks videokõnede liiklust 50 protsenti kasvatama. Facebooki tarkvarainsener Philip Su ütles, et nende kaudu on videokõne lihtsam ja kiirem kui Skype’ist Skype’i variant.